Támogassa munkánkat!

Igényeljen tagsági kártyát. Kattintson IDE.

Kacsasült burgonyával

Hercegnőburgonyával az igazi, de ne aggódjon, ennek az elkészítési módját is részletesen leírjuk. 
Hozzávalók:
1 pecsenyekacsa
bors
majoránna
1-2 gerezd fokhagyma
2 ek. kristálycukor
1 magozott meggybefőtt (750 ml)
1 dl vörösbor
fahéj
citromlé
1 tk. étkezési keményítő
főzőtejszín
kb. 0,5 kg sütni való burgonya
1 tojássárgája
3 dkg vaj
szerecsendió

Elkészítés:

A kacsát kívülről gyengén megsózzuk, belsejét sóval, borssal, majoránnával bedörzsöljük, tegyünk bele 1-2 gerezd fokhagymát is. Tepsibe rakjuk, kb. 1,5 dl vizet öntünk alá, és fólia alatt puhára pároljuk. Ezután levesszük a fóliát és ropogósra sütjük. Meggyszószt készítünk hozzá: egy lábasban barnára pirítunk két evőkanál cukrot, ráöntjük egy magozott meggybefőtt levét, adunk hozzá 1 dl vörösbort, és addig kevergetjük, amíg a cukor el nem olvad. Fahéjjal, citromlével ízesítjük, étkezési keményítővel mártásállagúra sűrítjük, főzőtejszínt adunk hozzá. Amikor felforrt, hozzáadjuk a meggyet és lehűtjük. A hercegnőburgonyához a hámozott, darabolt krumplit sós vízben megfőzzük, leszűrjük, elkeverjük vajjal, a tojássárgájával és fél dl tejszínnel. Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval. Áttörjük, nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe kúpokat nyomva 220 fokos sütőben 20–25 perc alatt pirosra sütjük.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések