Támogassa munkánkat!

Igényeljen tagsági kártyát. Kattintson IDE.

Hizlal a rakott krumpli? Sokkal jobbat mutatunk helyette

Mennyei, egyszerűen elkészíthető köret. Garantált siker, nem győzöd majd elég gyakran feltálalni. Gluténmentes variációt is mutatunk
Szuper könnyű elkészíteni, és mindenki imádni fogja!  Ezt a receptet gluténmentesre is válthatod, ha a búzaliszt helyett rizslisztet vagy kukoricalisztet használsz.

Hozzávalók 6 személyre:

90 dkg karfiol, rózsáira szedve
½ citrom (hogy főzés közben kiküszöböld a karfiol szagát, ha zavar)
1 tojás
1+ ½ csésze tej
1 ek. olívaolaj
2 ek. szénhidrát csökkentett liszt
½ tk. só
½ tk. római kömény
1 tk. őrölt bors (vagy akár 2, ha szereted)
1 csésze parmezán sajt, + ¼ csésze a tetejére (finom cheddar vagy mozzarella sajttal is, vagy keverve)

Elkészítés:

1. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius-fokra.

2. Gőzöld a karfiolt 10 percig. Ha nincs speciális gőzölős kosarad, akkor önts vizet egy fazékba, és tedd bele a karfiolt a citrommal. Forrald fel, majd párold puhára (kb. 10 perc).

3. Szűrd le, majd tedd nagyon hideg vízbe. Csorgasd le, tedd félre.

4. Keverd össze a tojást, a tejet, az olívaolajat. Add hozzá a lisztet, a sót, a római köményt, és a fekete borsot. Verd simára. Kavard bele a reszelt parmezánt.

5. A karfiolrózsákat mártsd a szószba, és tedd egyenesen egy tűzálló tálba.

6. Told a sütőbe 40 percre. Vedd ki, szórd meg a maradék parmezánnal, majd süsd még 5-10 percig, míg a sajt meg nem olvad, és aranyszínűre nem változik - írja a ripost.hu

Ha érdekesnek találtad a bejegyzés, kérjük oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések