A héjában sült krumplit szinte mindenki imádja, ezzel a recepttel azonban szinte semmi munkával olyan csavart vihetsz bele, amitől még a vendégeid szava is eláll, a családod pedig ezután mindig arra kér majd, hogy csak így csináld!
Hozzávalók:
10 közepes/nagy méretű burgonya
1 csésze sült, aprított bacon
1/2 csésze cheddar sajt
1/2 csésze svájci sajt
2 evőkanál olvasztott vaj
Tejföl
Újhagyma, vagy snidling
Só
Elkészítés:
Főzd a burgonyákat héjastól tizenöt percig, hogy még kemények maradjanak, majd szűrd le őket. Ha hideg vízzel átöblíted őket, hamarabb kihűlnek.
Vágj le egy kis darabot mindkét végükből, hogy stabilan megálljanak, majd vágd ketté őket és egy kis kanál segítségével vegyél ki annyit a beljesükből, hogy még legalább fél-egy centi peremük maradjon. A kikanalazott, illetve levágott részét a krumplinak tedd egy tálba és törd össze. Öntsd hozzá a bacont, a kétféle sajtot és a vajat, ízlés szerint pedig sózd meg. Egy kanál segítségével töltsd vissza a krumplik belsejébe a baconos-sajtos tölteléket, majd 180 fokon 10-15 perc alatt süsd aranybarnára.
Tejföllel, snidlinggel tálald!
Ha érdekesnek találtad a bejegyzés, kérjük oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
0 Megjegyzések