Hozzávalók:
50 dkg burgonya
30 dkg gomba
1 csomag újhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöldje
2 dl tejföl
4 evőkanál olaj
só
őrölt bors
késhegynyi őrölt fűszerpaprika
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzni, meghámozni, karikákra szelni.
A zöldhagymákat zöldjével együtt felkarikázni, olajban üvegesre párolni, hozzáadni a megtisztított, felszeletelt gombát is.
Sózni, fűszerezni.
Hozzáadni az egyik zúzott fokhagymát és a petrezselyemzöld felét.
Puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük.
Óvatosan összekeverni a burgonyával egy tűzálló tálban, majd sütőbe tolni 10 percre, míg jól átmelegszik.
Tálaláskor rászórni a maradék felaprított petrezselymet és meglocsolni a tejföllel, amihez hozzáadjuk a másik zúzott fokhagymát is.
0 Megjegyzések