A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ezt tudnod kell! 3 élelmiszer, amit talán mindig megmostál, pedig az egészségedet veszélyeztetheted vele

Íme!
A legtöbb élelmiszert fogyasztás előtt ajánlott alaposan megmosni, ugyanis csak így szabadulhatunk meg a külső héjon levő permetezőszerek nagy részétől. De van néhány olyan élelmiszer, melyet jobb, ha nem mosunk meg.

Írtunk már arról, hogy a csirkét miért nem szabad megmosni felhasználás előtt, de van itt még más is.

1. Csirke – sokan úgy gondolják, hogy a baktériumoktól könnyebben meg lehet szabadulni, ha elkészítés előtt megmossuk a csirkét. Ezzel még csak rontunk a helyzeten, ugyanis a szabad szemmel láthatatlan baktériumokat szétspricceljük a kagylóban, edényekre… stb. Az egyik leggyakoribb baktérium a nyers csirkehúson a szalmonella, ezek a 80 fokos hőkezelés által elpusztulnak. Ha viszont megmossuk, akkor mosás közben könnyen megfertőződhetünk. A tünetek 12-72 óra között jelentkezhetnek, a betegség 4-7 napig tart.

2. Tojás – a bolti tojás egy bizonyos, baktériumok elleni védőréteggel van bevonva. Ha lemossuk a tojást főzés előtt, akkor nagyobb az esélye annak, hogy a megrepedezett héjon keresztül a baktériumok bejutnak a belsejébe is.

3. Hal – akárcsak a csirkét, a nyers halat sem szabad megmosni, különben ugyanaz történik, mint a csirkehús esetében.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések