Mindig teszek el a fagyasztóba néhány kiló magozott meggyet és cseresznyét nyáron, de befőtt is használható.
Hozzávalók / 4 adag
1 db citrom
2 közepes db alma
2 közepes db körte
10 dkg cseresznye (fagyasztott)
10 dkg meggy (fagyasztott)
1 kávéskanál fahéj (őrölt)
1 kávéskanál gyömbérpor
1 kávéskanál szegfűszeg (őrölt)
4 dl tejföl
6 ek nádcukor
2 l víz
Elkészítés
A kifacsart citrom levét keverjük a vízhez (így nem fog megbarnulni az alma és a körte).
Meghámozzuk és kockákra vágjuk az almát és a körtét, feltesszük főni a citromos vízben.
Hozzáadjuk a cseresznyét, meggyet.
Fűszerezzük a fahéjjal, gyömbérrel, szegfűszeggel, cukrozzuk.
Miután az alma és a körte néhány perc alatt puhára főtt, a tejfölt a levesből kivett néhány kanál forró lével (egy habverő segítségével) elkeverjük, majd visszaöntjük, és még egyet forralunk rajta.
Lehűtve tálaljuk.
0 Megjegyzések