Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Mustáros gombaragu alatt sült rozmaringos csirke recept

Nagyon egyszerű, mégis ünnepi ízletes főétel.
Hozzávalók / 4 adag

50 dkg csirkemell filé
3 evőkanál finomliszt
1 ek napraforgó olaj
1 közepes db vöröshagyma
1 ek mustár
1 evőkanál étkezési keményítő
50 dkg csiperkegomba
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 szál rozmaring
20 dkg trappista sajt
5 dkg vaj

Elkészítés

A rozmaringot és a sót egy mozsárban összetörjük. A csirkemellet ujjnyi szeletekre vágjuk, mindkét oldalát bedörzsöljük a rozmaringos sóval és frissen őrölt borssal, majd lisztben átforgatjuk, és kevés felhevített vajon mindkét oldalát átpirítjuk. Félretesszük.
A felkockázott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk az apróra vágott gombát, és átpirítjuk. Ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük, hozzáadjuk a mustárt, a kevés vízzel elkevert keményítőt, és az egészet összeforraljuk.
Az elősütött húst egy kivajazott hőálló tálba helyezzük, mindegyik tetejére teszünk a gombás raguból, és megszórjuk reszelt sajttal.
Forró 200 °C-os sütőben addig sütjük, amíg a sajt szépen ráolvad a húsra, és egy kis színt kap.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések