Hirdessen itt

Megkezdődött az ÁSZ nemzetközi integritás szemináriuma

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) február 27. és március 3. között negyedik alkalommal rendezi meg nemzetközi integritás "jó gyakorlatok" szemináriumát Budapesten 25 ország 40 számvevőszéki szakértőjének részvételével - közölte a számvevőszék hétfőn az MTI-vel.
Az elsősorban fejlődő országok számvevőszékeinek szervezett szakmai esemény célja az integritásalapú közigazgatási kultúra, a transzparens államműködés fejlesztése a legjobb gyakorlatok megosztásán keresztül. 

A tájékoztatás szerint a hétfői nyitókonferencián Domokos László, az ÁSZ elnöke ismertette a korrupció megelőzése érdekében végzett tevékenységüket, szerepvállalásukat. Rávilágított arra, hogy a közpénzek felhasználásával szemben etikai követelmény a célszerűség, ennek érdekében a számvevőszék támogatja az etikus közpénzügyi vezetőképzést Magyarországon.

A rendezvényen Domokos László átadta a 2017-es Solidus-díjakat. Az elismerést azok kapják, akik tevékenységükkel hozzájárultak az ÁSZ céljainak eléréséhez. 

Az idén a díjat Helena Abreu Lopes, a portugál számvevőszék bírája és Horváth Margit, az ÁSZ felügyeleti vezetője vette át - közölte az Állami Számvevőszék.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések