A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kukoricadödölle recept

Köretnek gyorsan elkészíthető, adható szaftosabb húsok mellé vagy önállóan mártogatósokkal, de salátával is kiváló.
Hozzávalók / 4 adag

dödölléhez
1 l víz
200 g kukoricadara
15 dkg kukoricaliszt
só ízlés szerint
2 teáskanál lestyán (szárított)

tetejére
10 dkg sonka (apróra kockázva)
5 dkg reszelt sajt

mártogatóshoz
3 dl tejföl
1 csokor metélőhagyma

Elkészítés

A vizet felforraljuk, belekeverjük a darát, lisztet, sót és a lestyánt.
Néhány percig -amíg formálhatóvá válik- még főzzük, majd elzárjuk alatta a hőforrást.
A masszából két kanál segítségével galuskákat formázunk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, így nem kell hozzá zsiradék, néhány darab tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
190°C-ra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
Tetejére saját zsiradékában megpirított sonkát szórunk, majd tejfölben elkevert, aprított metélőhagymát rakunk mellé mártogatósnak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések