Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ha hó végén spórolni szeretne: a legjobb hagymával bolondított krumplis receptek

Jelenleg az egyik legolcsóbb, köny­nyen hozzáférhető élelmiszer a burgonya: a piacokon és a szupermarketekben 100–150 forintért is megvehetjük kilóját. Hó végi gaszt­ro-összeállításunknak ezért lett a krump­li a főszereplője, változatos elkészítéséhez három egyszerű receptet is ajánlunk.
A költségekhez a konyhában általában megtalálható fűszereket, a sütéshez felhasznált vagy kis mennyiségű zsiradékot nem számoltuk hozzá. Ám ha ezek­re kis túlzással 80–100 forintot kal­kulálunk, akkor sem lépjük túl az ötszázas keretet az alábbi receptekkel. Próbáljuk ki!

Muffinformában, rakottan


Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg margarin, 2 dl tejszín, só, bors

Elkészítés: A felaprított hagymát pirítsuk meg olajon. A burgonyát szeleteljük vékony karikákra. A tejszín keverjük el az olvasztott margarinnal, a hagymával, sózzuk, borsozzuk. A muffinformákat vajazzuk ki, tegyünk mindegyik aljára egy szelet burgonyát, majd rétegezzük a tejszínes krémmel, amíg a hozzávalók elfogynak. 180 Celsius-fokra előmelegített sütőben süssük 30 percig alufóliával lefedve, majd vegyük le a fóliát és pirítsuk aranybarnára a mini burgonyatortákat.

Krémlevesnek elkészítve


Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 1 fej vöröshagyma, 1 pohár tejföl, só, bors

Elkészítés: Tisztítsuk meg a zöldségeket, a burgonyát kockázzuk fel, a hagymát vágjuk apróra. Egy kis olajon pároljuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a burgonyát és öntsük fel vízzel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd főzzük puhára a burgonyát. Ha elkészült, turmixoljuk össze, keverjük bele a tejfölt és főzzük még néhány percig a levest.

Tortaformában rétegezve sütve


Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 1 fej vöröshagyma, 30 dkg margarin, só, bors

Elkészítés: A burgonyát hámozzuk meg, és vékonyan karikázzuk fel. Tisztítsuk meg a hagymát és vágjuk fel apróra, majd pirítsuk meg. Olvasszuk fel a margarint, kenjük át vele egy tűzálló tál belsejét, majd rétegezzünk az edény aljára egy sor burgonyát. A hagymát keverjük össze a maradék olvasztott margarinnal, és kenjük meg vele a burgonyát. Folytassuk a rétegezést, közben ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg. 180 Celsius-fokra előmelegített sütőben lefedve süssük 30 percig, majd távolítsuk el a fedőt és süssük szép aranybarnára a burgonyatortát. Ha kihűlt, borítsuk ki egy nagyobb tányérra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések