A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egzotikus helyekre is szeretne charterjáratokat a debreceni reptér üzemeltetője

Herdon István, a Xanga cégcsoport elnök-vezérigazgatója beszélt arról is, hogy egy Spanyolországba közlekedő gépnek is örülnének.
Amint arról a napokban beszámoltunk, megújított honlappal és mobilos alkalmazással segíti az utasokat és az érdeklődőket a debreceni repülőtér. A légikikötő idei éve több szempontból is izgalmasnak ígérkezik. Járatindításokról, utaslétszámról és a charterszezonról kérdeztük a Debrecen Televízió Esti Közelkép című műsorában Herdon Istvánt, a repülőteret üzemeltető Xanga cégcsoport elnök-vezérigazgatóját - tudta meg a dehir.

Herdon István elmondta, folyamatosan fejlesztik a repülőteret és szolgáltatásait, most a reptéri információs rendszer korszerűsítésén volt a sor.

„A fejlesztés példaértékű, hiszen a cégcsoport körül mozgó startup vállalkozások és multinacionális cégek együttműködésével valósult meg. A National Instruments jelentős szakmai és anyagi segítséget nyújtott ahhoz, hogy egy profi wifi-szolgáltatás épüljön ki a mobilos applikáció fejlesztése mellett” – hallhattuk a cégvezetőt.

Herdon István hozzátette, a mobil alkalmazás valós idejű információkat mutat, lehet rajta követni, hogy épp hol jár a gép, amivel utazik vagy utazni fog. Mint megtudtuk, az applikáció segítségével lehet majd használni az ingyenes internet szolgáltatást, a wifit a repülőtér területén. A National Instruments segítségével töltőpontokat is kialakítanak majd a légikikötőben, melyeken fel lehet majd tölteni a mobiltelefonokat, tableteket.

Szó esett arról is, hogy mobilos alkalmazás egy karrieroldalt is tartalmaz. Ezen a reptér régióbeli üzleti partnerei naprakészen kínálhatnak állás- és munkapozíciókat a hazai és a külföldi munkavállalóknak. A fejlesztők abban bíznak, hogy ennek révén most külföldön dolgozó szakembereket lehet majd hazacsábítani.

Amint arról a Dehir.hu is beszámolt, megvan a nyári charterkínálat is. Görögországba, Törökországba, Bulgáriába és valószínűleg Egyiptomba is indulnak charterjáratok idén Debrecenből.

Herdon István elmondta, szerették volna, ha ebben az évben bővül a kínálat új úti célokkal.

„Meggyőződésünk, hogy a régióban élőknek lenne igénye mondjuk egy máltai, kanári-szigeteki vagy mallorcai desztinációra, ami egy kicsit egzotikusnak számít, lehet, hogy kicsit a megszokottnál drágább is. Ezeket az úti célokat a nagyobb régiókból repülik. A világban zajló események miatt egy picit zavaros most a turisztikai piac, véleményem szerint ennek köszönhető, hogy az idei évben nem sikerült megegyeznünk utazási irodákkal ilyen desztinációkról” – magyarázta a Xanga vezérigazgatója.

Herdon István beszélt arról is, hogy egy Spanyolországba közlekedő gépnek is örülnének. Mint elmondta,  Nyugat-Európában már megváltoztak az utazási szokások, oda nem irodákkal, hanem egyénileg, diszkont légitársaságokkal utaznak az emberek. Ezért lenne örvendetes, ha a Wizz Air egy spanyol városba is indítana járatot Debrecenből.

A műsorban szó esett róla, hogy hamarosan újraindul a malmői járat, március 26-án pedig elindul a Wizz Air menetrend szerinti járata az izraeli Tel-Avivba. Herdon István arra számít, Izraelből sok turista érkezhet majd. A járat utasainak fokozottabb biztonsági intézkedésekre kell majd számítaniuk, az ehhez szükséges technológiai fejlesztéseket már elvégezték.

A beszélgetés végén a Xanga cégvezetője elmondta, hogy április 22-én megrendezik a kifutópályán az első jótékonysági futást, az úgynevezett Debrecen Airport Runt. A verseny nevezési díjaiból egy hátrányos helyzetű fiataloknak induló programot támogatnak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések