Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Bögrés csöröge joghurttal készítve, ez a recept egyszerűen tökéletes

A legfinomabb csöröge amit valaha ettél! A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használj.
Hozzávalók:

500 ml joghurt,
2-3 db tojás,
3-4 evőkanál olaj,
4-5 evőkanál cukor,
egy csipet só,
1/2 kiskanál szódabikarbóna ecetben felfuttatva,
5-6 bögre liszt,
egy kevés porcukor.

Elkészítés:

Készíts a hozzávalókból puha tésztát, annyira legyen puha, hogy ne ragadjon a kezedhez. Lisztezd be a nyújtódeszkát és nyújtsd el a tésztát vékonyra, majd vágj háromszög formákat belőle. Mindegyik háromszög közepébe csinálj egy lyukat és húzd át rajta az egyik sarkát a háromszögnek. Az így megformázott csörögét süsd ki forró olajban, szórd meg porcukorral, és már tálalhatod is. Jó étvágyat!

Ha érdekesnek találtad a bejegyzés, kérjük oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések