Hozzávalók / 4 adag
Tésztához:
35 dkg finomliszt
25 dkg tehéntúró
25 dkg margarin
25 dkg burgonya (főtt)
1 kávéskanál só
Lekenéshez:
1 db tojás
Díszítéshez:
30 szem bors
Elkészítés
Túrót és a főtt burgonyát áttörjük, hozzáadjuk a puha margarint, a lisztet, a sót, és tésztát gyúrunk belőle, majd lefedve egy órára hűtőbe tesszük.
Lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk, és egy nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a malackák fejét, az egyik felükön másfél cm hosszan kivágunk belőle egy kis háromszöget.
Lekenjük felvert tojással, és a háromszög két oldalát befelé hajtjuk (ezek lesznek a fülei).
Kisebb szaggatóval kiszaggatjuk az orrát, szívószállal kiszúrjuk az orrlyukát. Ezt ráhelyezzük a malacka fejének az aljára. Egy-egy egész borsszemmel elkészítjük a szemeit.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük őket.
0 Megjegyzések