A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Olvasson bele az Iszlám Állam magazinjába!

Titkosszolgálati vezetők és terrorszakértők is egyetértenek abban, hogy az Iszlám Államot elsősorban nem a Közel-Keleten, hanem az éterben kell térdre kényszeríteni. Úgy tűnik ez egyelőre nem igazán sikerül, a halálszekta ugyanis ontja magából a nyugati médiát megszégyenítő minőségű propagandaanyagokat.
Az Iszlám Állam egyik legfőbb leányvállalatának és szövetségesének számító al-Nuszra nemrég kiadta az Al Risalah nevezetű csúcsminőségű angol nyelvű magazinjának a negyedik számát. A magazin egyik oldalán egy számítógépes billentyűkből álló kézigránát látható, felette a szöveg:

„A Dzsihád fele a média.”

Talán ezzel az egy mondattal meg lehet ragadni a véreskezű halálszektának a legnagyobb erejét, ami a szolíd hangvételű teológiai cikkeivel és a brutális és horrorisztikus kivégzéseivel egyszerre félemlíti meg a nyugati civilizációt és gyűjti magának a magányos farkasként beépült híveket, akik kiválóan alkalmasak a váratlanul sokkoló merényletek végrehajtására.

Hogy jobban megértsük, hogyan működik az a terrorszervezet, aminek a kezelésére dollármilliárdokat költünk, nézzük meg mit írnak a magazinjaikban:

A szám címlapján a Korán második szúrájának a 143-as versében olvasható kifejezés látható: a kiegyensúlyozott nemzet.

Sebtapasz a lőtt sebre

A szerkesztők előszaván és a cikkek tartalmán jól látható, hogy az Iszlám Állam kalifátusa az elmúlt időszakban jelentős veszteséget szenvedett el az Egyesült Államok és Oroszország vezette koalíciós erők csapásaitól. A cikkírók elsősorban a terroristák berkeiben tapasztalható aposztáziára hívják fel a figyelmet, mely szerint kisebb csoportok átállnak az ellenség oldalára.

Az Iszlám Állam a roskadozó államszervezetét úgy fogja fel, hogy Allah meg akarja őket próbálni ezekkel a csapásokkal, hogy kiderüljön, ki a hűséges szolga, és kik az árulók.

Európai orvosok a dzsihád szolgálatában

A számban olvasható egy személyes beszámoló dr. Ahmedről, aki korábban Európában! Dolgozott orvosként, azonban amikor látta a muszlim országokban tapasztalható szenvedést, akkor a tanítói ösztönzésére elindult, hogy teljesítse a kötelességét.

Ahmed elbeszélése alapján Szíriában elképesztő veszteségeket szenved az Iszlám Állam, rengeteg dzsihadista hal meg sok civillel együtt. Ahmed a beszámolójával arra bátorítja az Európában orvosként dolgozó hittestvéreit, hogy ne a hitetleneket gyógyítsák, hanem jöjjenek a forrongó Közel-Keletre és ott segítsenek Allah ügyének.

Reklám: 5 AK-töltény egy dollárból

Az Iszlám Állam a magazinjaiban rendszeresen arra bátorítja az olvasóit, hogy kövessenek el merényleteket a hitetlenek ellen. Az Al-Risalah mostani számában egy töltény mellé írták azt, hogy 5 töltény egy AK47-es fegyverbe még egy dollárba sem kerül. Alatta Korán-versszak arról, hogy sokasítja meg Allah a hívők befektetését.

A terrorszervezet másik közkedvelt foglalatossága, hogy a nyugati veszteségeket publikálja. Az egyik oldalon például a Times becslését tették közzé, mely szerint az Egyesült Államok által indított iraki és afganisztáni háború költségei 4 és 6 trillió dollár közé tehető.

Csak óvatosan az interneten

Köztudott, hogy a dzsihadisták elsősorban a Tor böngészőjét használják, mivel az sokkal jobban védi a felhasználók információit, mint a többi böngésző program. Egy cikkben arra próbálnak rávilágítani, hogy a hatóságokat néhány ügyes trükkel át lehet verni, ha a merénylő éppen egy titkos akciót szervez.

„A Tornak, mint minden más böngészőnek van néhány gyengesége. Vannak különböző módszerek, amelyekkel utána lehet nézni a felhasználóknak, de ezeket a hiányosságokat a programozók folyamatosan javítják” – figyelmeztet a cikkíró.

A cikk végén többek között ezeket a tanácsokat sorolják fel: mindig frissítsék a Tort, mindig angol nyelvet használjanak, ne telepítsék az Adobe Flash Playert, ne nyissanak meg semmilyen internetes fájlt, sose használják ugyanazt a személyazonosságot.

Minden terrorista mögött ott áll egy nő

Az Iszlám Állam különböző teológiai cikkekkel igyekszik megszólítani a fiatalokat és a nőket is. A cikk szerint az iszlámban kiemelt szerep jut a nőknek, akik viszont nem mindig teljesítik megfelelően a kötelességeiket. Hogy ezeknek a nőknek jó példát állítsanak, bemutatják a 33 éves Amatallah történetét, akinek az apja, a testvére és több férje is mártírhalált halt a dzsihád során. Fiait pedig a frontra küldte, lányát pedig 14 évesen hozzáadta egy jemeni tanítóhoz.

Az Iszlám Állam magazinjairól általánosságban elmondható, hogy rendkívül mély teológiával támasztják alá mindazt a kegyetlenséget és borzalmat, amit hirdetnek. Közben rendkívül profi designnal és propagandisztikus üzenetekkel tömegével győzik meg a rejtőzködő nyugati dzsihadistákat, hogy álljanak a halálszekta szolgálatába.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések