A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Önnálló robot szaporodás és evolúció - Önmagukat tervező és legyártó robot rendszert fejlesztenek

Bevezető: A robot mesterséges intelligenciák, tervezik, elkészítik, tesztelik, továbbfejlesztik és sorozatgyártásra küldik majd önmagukat és “utódaikat”.  Futurisztikus, ember által el nem képzelt robotokat is kifejleszthetnek.
A hadiipar egyre inkább autonóm robot fegyver rendszereket fejlesztése felé fordul. A mesterséges intelligencia mind több területen szárnyalja túl az emberi elmét. Az internetre kötve ezek a gépek minden információhoz hozzájuthatnak és feltörhetik a legvédettebb rendszereket is.

Ha mindezeket összerakjuk, láthatjuk valóban óriási veszély előtt áll az emberiség, amikor a gépek igenis, könnyűszerrel átvehetik felettünk a hatalmat.

Akkor következzen az eredeti cikk:

A norvég projekt önnyomtató robotjai Neumann János önmagát másoló automatája felé mutatnak.

Az Oslói Egyetem egyedi igényre szabott robotokat nyomtató rendszert fejleszt. Csomó speciális feladatra tervezett egyedi robotot printel, aztán szimuláció dönti el, melyik rendelkezik a feladathoz legjobb specifikációkkal. A győztes adatait 3D nyomtatóra küldik gyártásra.

A robotoknak megtanítják, hogyan mozogjanak, evolúciós algoritmusok segítik őket a környezethez való alkalmazkodásban, és a további fejlődésben. Egyedi robotokat 3D nyomtató autonóm rendszer a végcél, hogy robotok építhessenek bármilyen feladatot megvalósító robotokat.

Neumann János önmagát másoló automatákról elmélkedett az 1940-es években. Az oslói fejlesztéssel közelebb kerültünk hozzájuk.

Forrás

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések