A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Komfortosabb, modernebb lett a bárándi polgármesteri hivatal

„A régi, impozáns épületet kreatív építészeti eszközökkel sikerült felújítani” – fogalmazott Kiss Miklós vidékfejlesztési államtitkár Bárándon, a csaknem 50 millió forintos költséggel felújított, korszerűsített és gazdasági energetikai rendszerrel ellátott polgármesteri hivatal ünnepélyes átadásán pénteken. 
A politikus hangsúlyozta: a kormány célja a magyar falvak, a vidék megerősítése, hiszen a magyarság jövője a magyar vidéken, az ott élők sorsán múlik. Javítani kell a faluban élők életminőségén, hogy az ott lakók jól érezzék magukat, ne akarjanak elköltözni, illetve a városiak számára is vonzó lehetőséget kínáljanak a kisebb települések. A fejlesztésekre megvan a forrás, és biztatta a polgármestereket: éljenek a pályázási lehetőségekkel.

Korszerűbb körülmények között

– A vidékfejlesztési pályázat – amely a településképet meghatározó épületek rekonstrukcióját és energetikai korszerűsítését célozta meg – teremtett arra alkalmat, hogy a helyi védettségű, szecessziós stílusú épület külső patináját egy modern, XXI. századi feltételeknek megfelelő, praktikus belső tartalommal töltsük meg – fogalmazott köszöntőbeszédében dr. Kovács Miklós, Báránd polgármestere a felújított polgármesteri hivatal átadásán pénteken. 
A faluvezető hangsúlyozta: az épületen az 1910-es megépítését követően a most befejeződött felújítás volt a legnagyobb állagmegóvó, épületátalakító, modernizáló munka. Mindezt régóta tervezgetik, az udvart már parkosították, parkolókat alakítottak ki, de az épület korszerűsítésére egy 2016-ban kiírt, majd 2017-ben megnyert pályázat adott lehetőséget. Eredetileg az egész épületet, a pincétől a tetőzetig szerették volna korszerűsíteni, ám a munkálatokat a támogatás összegéhez igazították.

Bodó Sándor államtitkár, a térség országgyűlési képviselője a közösségi összefogást emelte ki a felújítás kapcsán, majd hangsúlyozta, hogy Báránd élt és folyamatosan él is a pályázati lehetőségekkel. Bizonyítja ezt a most átadás alatt lévő épület is. – Nem mindegy, hogy az épületben milyen körülmények között dolgoznak az emberek, milyen környezetben fogadják az ügyfeleket, találkoznak a lakossággal. Hiszem, hogy a szép környezetnek, a komfortnak nevelő hatása van. Mi itt, vidéken a vidékfejlesztést másként éljük meg, hiszen az rólunk szól – mondta a politikus. Említette, hogy Bárándon további fejlesztések várhatók, hiszen a falu tagja egy, a kistelepülések jövőjét kedvezően befolyásoló országos mintaprojektnek.
Forrás: haon.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések