Vitaminban gazdag marad a gyümölcs, ha pürésítve, ízesítve fagyasztod le, ráadásul sokféleképpen felhasználhatod.
Szinte bármilyen gyümölcsből készíthetsz pürét, barackból, málnából, áfonyából, sárgadinnyéből, szederből, sőt akár többfélét is összekeverhetsz. A formán ugyancsak kedvedre változtathatsz. A színes gyümölcspürék íze nagyon intenzív. A gyümölcstől függően kerülhet sima vízbe, esetleg smoothie-ba, gyümölcslevesbe, de a kockákat önmagukban is fogyaszthatod, sőt tejszínnel is feldobhatod.
Hozzávalók:
1 db mangó
1 db sárgabarack
1 db őszibarack
1 dl víz
1 csomag vaníliás cukor
1 mokkáskanál őrölt fahéj
késhegynyi őrölt szegfűszeg
Elkészítés:
A gyümölcsöket pucold meg, a magokat távolítsd el, és vágd kisebb darabokra. Tedd turmixgépbe, ízesítsd vaníliával, szegfűszeggel és fahéjjal, majd pépesítsd. Részletekben add hozzá a vizet, lehet, hogy nem lesz szükség az összesre.
Ha elég krémes, jó az állaga, kóstold meg. Amennyiben kell, rakj még hozzá ízesítőt, esetleg cukrot vagy édesítőt. Töltsd jégkockatartókba, és tedd a fagyasztóba legalább egy éjszakára. Fogyasztás előtt a jégkockatartó hátulját öblítsd le langyos vízzel, így a kockák könnyen kijönnek belőle.
0 Megjegyzések