A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Wimbledon: Djokovic áll jobban a második elődöntőben

Kevin Anderson és John Isner maratoni mérkőzése miatt késve kezdődött el Rafael Nadal és Novak Djokovic elődöntője Wimbledonban. A második elődöntő a szerb 2:1-es vezetésénél szakadt félbe. 
Anderson és Isner több mint 6 órát felölelő meccse után gyakorlatilag egyértelmű volt, hogy valószínűleg nem fogják tudni befejezni a két korábbi bajnok Rafael Nadal és Novak Djokovic elődöntőjét a wimbledoni centerpályán. A wimbledoni szabályok szerint ugyanis hiába húzzák be a tetőt a centerpálya fölé helyi idő szerint 23 órakor (Magyar idő szerint éjfél.) be kell szüntetni a mérkőzést. 

A két klasszis eddig 51 mérkőzést vívott egymással, mind a négy Grand Slam-tornán vívtak már egymással finálét, 2011-ben a wimbledoni döntőben Djokovic bizonyult jobbnak. 

Az első szettben 3:3-ig mindkét játékos hozni tudta az adogatását ekkor azonban Djokovic brékelni tudott. A két év után ismét GS-elődöntőt játszó szerb ezután megtartotta brékelőnyét és 6:4-el hozta az első szettet. 

A második szettben Nadal játszott jobban és 2:1-es vezetésénél ismét brékelni tudott. Djokovic azonnal visszavette a szerváját, ám Nadal ismét brékelt így végül egy 6:3-as szettel kiegyenlített. 

A harmadik szett bréket nem hozott viszont egy maratoni rövidítést igen. A világ két legjobb adogatás-fogadó játékosának tartott klasszisok azonban sokáig nem tudtak élni a lehetőséggel. Nadal három szettlabdát is kihasználatlanul hagyott, Djokovic azonban 10-9-nél beütötte a sajátját így a szerb mehet előnnyel pihenni. 

A fent említett 23 órai szabályt nem sikerült betartani, a szett öt perccel később ért véget. A mérkőzés folytatásának időpontja egyelőre nem ismert. Feltehetőleg délelőtt nem fogják folytatni a csatát, 15 órakor pedig a tradíció szerint a női döntőt játsszák, amely közben nem lehet másik mérkőzés. 

Eredmény:

Novak Djokovic-Rafael Nadal 6:4, 3:6, 7:6 - félbeszakítva

  • Kosárlabda: vereséggel kezdte a férfi csapat az U20-as Európa-bajnokságot
  • Kajak-kenu válogató: három duplázó egység az első napon
  • Öttusa Eb: Kasza Róbert nem indul Székesfehérváron
  • Junior tájfutó-vb: Gárdonyi Csilla aranyérmes középtávon
  • NBA: Isaiah Thomas Denverben folytatja
  • Megjegyzés küldése

    0 Megjegyzések