A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kosárlabda: vereséggel kezdte a férfi csapat az U20-as Európa-bajnokságot

A magyar U20-as férfi kosárlabda-válogatott katasztrofális félidőt követően vereséget szenvedett Csehországtól a bulgáriai B-divíziós Európa-bajnokság első játéknapján. 

Magyarország-Csehország 50-63

Finoman szólva sem lehet azt állítani, hogy bekezdtek a csapatok, mivel az első négy percben összesen egy cseh pont született. A magyar csapat első pontját Pápai Máté szerezte büntetőből, ám ezt követően a csehek elkezdtek dominálni. Az első negyed végül 8-19-es eredménnyel zárult. 

Poór Péter csapata katasztrofálisan kezdte a második játékrészt is és a csehek egy 8-0-s futással hamar 19 pontra növelték fórjukat. Két triplával a mieink ugyan csökkentették hátrányukat, de egy újabb cseh rohamot követően 16-38 állt az eredményjelzőn a nagy szünetben. 

A mérkőzés gyakorlatilag 20 perc után eldőlt, de a magyar csapat így is javítani tudott védekezésében, de Völgyi triplája is csak azt jelentette, hogy 17 pontra olvadt a differencia a két válogatott között. Az utolsó negyedre még közelebb sikerült zárkóznia a magyaroknak, de 10 pontnál közelebb nem sikerült zárkózni, így sima vereség lett a vége.

A magyar csapat legeredményesebb játékosa Fazekas Csaba lett 12 ponttal. 

A magyar csapat pontszerzői: Kerpel-Fronius 3/3, Fazekas 12/6, Németh 7/3, Bonifert 8/3, Pápai 1.
Cserék: Anda -, Kovács 2, Kucsora - Filipovity 4, Krnjajszki 7, Völgyi 5/3, Kozma -.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések