A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Drámai küzdelem után kigyógyult a rákból, újra játszik a 22 éves nyíregyházi focista

Markovics Dávid már tünetmentes, és újra elkezdett focizni. Reméli, hogy folytathatja a karrierjét.
Legyőzte betegségét Markovics Dávid, akinél tavaly ősszel agydaganatot diagnosztizáltak.

A fiatal focista november elején egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei meccsen lett rosszul egy fejelés után. A kórházban derült ki, hogy daganata van.

A 22 éves Dávidot már akkor megműtötték, a decemberi ünnepeket így otthon tölthette. Ám ekkor megtudta, hogy rosszindulatú volt a tumor, ezért a testében maradt rákos sejtek eltávolítása miatt hónapokig kemoterápiára kellett járnia. Sokan szurkoltak neki, rengetegen biztatták a Facebookon.

A kezelések tavasszal véget értek, azóta a fiú tünetmentes, és már teljesen jól érzi magát.
"Háromhavonta kell felülvizsgálatra járnom. Szerencsére jók a leleteim, tünetmentes vagyok. Remekül érzem magam, nyoma sincs annak, hogy mennyire nehéz időszakon vagyok túl"
– nyilatkozta a Blikknek a fiatal sportoló.

Dávid Markovics

😊🙈⚽❤

Dávid korábban a Nyíregyháza játékosaként az élvonalban és a Ligakupában is játszott,
a betegsége felfedezésekor pedig a szabolcsi Kótaj színeiben lépett pályára. Már a szörnyű hír után kijelentette, hogy szeretne visszatérni, most, hogy már jól érzi magát, újra elkezdett focizni, ám egyelőre még csak a barátaival.
A szabolcsi fiú most a nyíregyházi kalandparkban dolgozik animátorként, de nem titkolt célja, hogy folytassa a profi labdarúgást.
"Kétséges, visszatérek-e nagypályára. Korábbi együttesemtől nem kerestek, így nem tudom megmondani, játszom-e még klubcsapatnál. Persze a labdarúgás még mindig nagyon közel áll a szívemhez, örülnék, ha mégis folytathatnám a karrieremet"
- mondta Markovics Dávid.

Bár egyelőre minden esélye megvan arra, hogy maga mögött hagyja a komoly betegséget, orvosszakértők szerint csak akkor nyilváníthatják végleg gyógyultnak, ha 5 éven belül nem jelentkeznek nála rákos sejtek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések