A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

9 hónapja ingáznak a halottakkal Észak-Buda és Angyalföld között, mert nincs kész a János kórház boncterme

A Nyírőbe viszik a halottakat - majd vissza.
Tavaly november óta a Nyírő Gyula Kórházban boncolják a Szent János Kórházban elhunytakat, ugyanis a korábbi, tavasz végi határidőre sem tudták befejezni a bonctermek alatti csőhálózat cseréjét - tudta meg a Magyar Narancs.

A boncolás után a holttesteket visszaviszik a Jánosba.

A felújítási munkálatok kezdetekor a dolgozók még úgy tudták, hogy karácsonyra elkészülnek a felújítási munkákkal. A határidő csúszott, márciusban a Népszava a kórházra hivatkozva arról írt, hogy a bonctermek közműfelújítása befejeződött, a kórház elektromos és légtechnikai berendezéseit cserélik, arra törekedve, minél előbb, még a tavasz vége előtt befejezzék.

A Magyar Narancs azonban úgy tudja, a holttesteket még mindig a Nyírőbe szállítják. A lap megkérdezte a kórházat, de egyelőre nem válaszoltak nekik.

A lap emlékeztet egy 2015-ös ügyre is, amikor a Szent János Kórház patológiáján a nagy melegben nem tudták kifogástalanul megoldani a holttestek tárolását, miután a 80 hűtőből 10 elromlott. Akkor a bomlás során keletkezett bűz miatt a holttesteket a még működő hűtőkbe helyezték át.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések