Íme a kész habos almás. Sok troll azt írta, hogy túl tiszta a konyha és hogy beállított a fotó.
Nekik holnap felrakok egy videót okulásul (nem érdemes mindent elhinni a kormány propagandájából).
Addig is álljon itt a nagymamám receptje: Tészta:25 dkg liszt, 10 dkg kristálycukor, 15 dkg vaj, 3 tojás sárgája, 1 kávéskanál sütőpor.
A vékonyra nyújtott tésztát vastagon megkenjük házi baracklekvárral. 12-14 percre betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe.
Közben meghámozunk és pépesre reszelünk minimum 1 kg almát. Hozzáadunk 3 evőkanál cukrot és ízlés szerint fahéjat. Megdinszteljük 10 percig (gyorsan kevergetve), a levét leöntjük róla. A félig sült lekváros tésztára egyenletesen felvisszük a megpárolt almapépet. Visszatesszük a sütőbe 6-8 percre.
Felverünk a tojásfehérjét, hozzáadunk 3 evőkanál cukrot, összekeverjük.Kivesszük a sütőből a tésztát. Egyenletesen felvisszük a felvert habot. Meghintjük kristálycukorral és addig sütjük, amíg a hab aranybarna nem lesz.
A sütőben hagyjuk kihűlni. Egészségetekre! - vázolta fel közösségi oldalán a győztes stratégiát Magyar Péter.

0 Megjegyzések