Támogassa munkánkat!

Igényeljen tagsági kártyát. Kattintson IDE.

Krémes, tejszínes-brokkolis tészta: 30 perces vacsora


Ha gyors, mégis finom ebédre vagy vacsorára vágysz, a tejszínes-brokkolis tészta igazán jó választás. 


A legjobb ebben a tejszínes, brokkolis tésztareceptben, hogy kevés alapanyag kell hozzá, a zöldség pedig szezontól függetlenül könnyedén beszerezhető. 

Hozzávalók  

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek. olívaolaj
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • fél tk. fokhagyma-granulátum
  • fél tk. szerecsendió
  • 8 dkg reszelt parmezán
  • 40 dkg brokkoli
  • 25 dkg penne
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

Az ételt a szósz elkészítésével kezdjük. Tisztítsuk meg a hagymát, vágjuk kis kockákra, kevés olívaolajon pirítsuk le, majd adjuk hozzá a vajat, és dinszteljük teljesen puhára.

Öntsük fel a tejszínnel, ezután fűszerezzük fokhagymaporral, szerecsendióval, valamint ízlés szerint sóval és borssal. Lassú lángon főzzük forrásig, majd adjunk hozzá 60 g reszelt parmezánt, keverjük simára, és főzzük, ameddig elolvad a sajt. 

A szósz elkészítése közben rakjunk fel két külön lábasban sós vizet forrni. Amikor elérte a kellő hőfokot, főzzük puhára benne a nagyobb darabokra vágott friss brokkolit és a pennetésztát. Ha elkészültek, szűrjük le mindkét hozzávalót. 

A szószt vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a főtt brokkolit és tésztát, végül szórjuk meg a maradék parmezán sajttal. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések