A vadas az egyik legkedveltebb hazai fogás, amit most csirkecombfiléből készítve, tésztával ajánlunk, így a gyerekek is szeretni fogják!
A vadas ünnepi étel, ami készülhet marhahúsból, sertéshúsból vagy csirkéből. A csirkehúsból készült vadas jóval egyszerűbben készül, sokkal könnyebb változat, mint a klasszikus. Ezt a receptet hétköznap is bevállalhatod a család, a barátok, vagy épp a magad örömére.
Hozzávalók
- 70 dkg csirkecombfilé
- só és bors ízlés szerint
- olaj kevés
- 2 fej hagyma
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 darab sárgarépa
- 1 darab fehérrépa
- víz szükség szerint
- 1 ek. cukor
- 2 darab babérlevél
- 1 dl tejföl
Elkészítés:
A húst mindkét oldalán fűszerezzük sóval és borssal, majd kevés olajon pirítsuk körbe mindkét oldalán. Ezután szedjük tányérra és tegyük félre.
A megtisztított hagymát vágjuk finomra, majd a hús után visszamaradt olajon dinszteljük üvegesre. Ezután keverjük hozzá a fokhagymát, a megtisztított, karikákra vágott sárgarépát, fehérrépát, pirítsuk kicsit, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Közben fűszerezzük sóval, borssal, cukorral és babérlevéllel.
Amikor a répa megpuhult, akkor vegyük ki a babérlevelet, utána adjuk hozzá a tejfölt, és turmixoljuk simára.
A mártásba helyezzük bele a húst, főzzük még néhány percig, majd tésztával kínáljuk.

0 Megjegyzések