Támogassa munkánkat!

Igényeljen tagsági kártyát. Kattintson IDE.

Csirkecombfilé vadas módra: klasszikus ízek új köntösben


A vadas az egyik legkedveltebb hazai fogás, amit most csirkecombfiléből készítve, tésztával ajánlunk, így a gyerekek is szeretni fogják! 


A vadas ünnepi étel, ami készülhet marhahúsból, sertéshúsból vagy csirkéből. A csirkehúsból készült vadas jóval egyszerűbben készül, sokkal könnyebb változat, mint a klasszikus. Ezt a receptet hétköznap is bevállalhatod a család, a barátok, vagy épp a magad örömére.

Hozzávalók  

  • 70 dkg csirkecombfilé
  • só és bors ízlés szerint
  • olaj kevés
  • 2 fej hagyma
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 darab sárgarépa
  • 1 darab fehérrépa
  • víz szükség szerint
  • 1 ek. cukor
  • 2 darab babérlevél
  • 1 dl tejföl

Elkészítés:

A húst mindkét oldalán fűszerezzük sóval és borssal, majd kevés olajon pirítsuk körbe mindkét oldalán. Ezután szedjük tányérra és tegyük félre.

A megtisztított hagymát vágjuk finomra, majd a hús után visszamaradt olajon dinszteljük üvegesre. Ezután keverjük hozzá a fokhagymát, a megtisztított, karikákra vágott sárgarépát, fehérrépát, pirítsuk kicsit, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Közben fűszerezzük sóval, borssal, cukorral és babérlevéllel.

Amikor a répa megpuhult, akkor vegyük ki a babérlevelet, utána adjuk hozzá a tejfölt, és turmixoljuk simára.

A mártásba helyezzük bele a húst, főzzük még néhány percig, majd tésztával kínáljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések