A főzelékek egyszerűen összedobható, laktató és egészséges ételek, főleg ha nem túl sok liszttel készíted őket.
Ha egyáltalán nem szeretnél lisztet használni,
egyszerűen hagyd ki a folyamatból és úgy sűrítsd be az ételt, hogy a
megpárolt zöldséges keverék egy részét leturmixolod és azt öntöd vissza a
többiekhez és egy kicsit tovább forralod még együtt az egészet.
Hozzávalók:
- 50 dkg gyalult tök
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 marék friss kapor
- 1 evőkanálnyi pirospaprika
- 1 evőkanálnyi liszt
- 1 kis pohár tejföl
Elkészítés menete:
A tököt mosd át alaposan, a hagymát reszeld le, majd vékony olajon dinszteld meg. Ha már szép üveges, add hozzá a tököt is, sózd ízlésed szerint, keverd át párszor, majd add hozzá a kaprot is. Ha mindez megvan, keverd hozzájuk a pirospaprikát, esetleg némi karikázott, vagy kockázott tv-paprikát is, fedd le és párolj minden hozzávalót puhára.
A lisztet közben keverd el a tejföllel - vagy tejszínnel, ha az van otthon - szedj ehhez pár kanállal a már megpuhult tökös keverékből, majd ezzel a keverékkel sűrítsd be az egészet, keverd át párszor és már kész is a főzeléked.
A végén egy evőkanálnyi ecettel kicsit savanyíthatod, ha úgy jobban megfelel az ízlésednek. Tálaláskor még szórj rá egy kis friss kaprot.
0 Megjegyzések