Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Tökfőzelék zsenge alapanyagból – friss kaporral a legjobb!


A főzelékek egyszerűen összedobható, laktató és egészséges ételek, főleg ha nem túl sok liszttel készíted őket. 

Ha egyáltalán nem szeretnél lisztet használni, egyszerűen hagyd ki a folyamatból és úgy sűrítsd be az ételt, hogy a megpárolt zöldséges keverék egy részét leturmixolod és azt öntöd vissza a többiekhez és egy kicsit tovább forralod még együtt az egészet.

Hozzávalók:

  • 50 dkg gyalult tök
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 marék friss kapor
  • 1 evőkanálnyi pirospaprika
  • 1 evőkanálnyi liszt
  • 1 kis pohár tejföl


Elkészítés menete:

A tököt mosd át alaposan, a hagymát reszeld le, majd vékony olajon dinszteld meg. Ha már szép üveges, add hozzá a tököt is, sózd ízlésed szerint, keverd át párszor, majd add hozzá a kaprot is. Ha mindez megvan, keverd hozzájuk a pirospaprikát, esetleg némi karikázott, vagy kockázott tv-paprikát is, fedd le és párolj minden hozzávalót puhára.

A lisztet közben keverd el a tejföllel - vagy tejszínnel, ha az van otthon - szedj ehhez pár kanállal a már megpuhult tökös keverékből, majd ezzel a keverékkel sűrítsd be az egészet, keverd át párszor és már kész is a főzeléked.

A végén egy evőkanálnyi ecettel kicsit savanyíthatod, ha úgy jobban megfelel az ízlésednek. Tálaláskor még szórj rá egy kis friss kaprot.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések