Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Szilvás-mandulás kifli


A foszlós kiflik szilvalekvárral és mandulával töltve isteniek.

Ha egyszer rákapsz a házilag készített, foszlós kiflik sütésére, nem fogsz tudni leállni velük, és keresni fogod az újabb és újabb recepteket. Ebbe a változatba szilvalekvár és darált mandula kerül, és akármennyit sütsz belőle, mind egy pillanat alatt el fog fogyni.

Hozzávalók 

  • 2,5 dl langyos tej
  • 2 teáskanál (a tejhez) cukor
  • 1 csomag instant élesztő
  • 80 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg puha vaj
  • 2 darab tojássárgája
  • szükség szerint tejföl
  • kevés liszt a tészta alá
  • 30 dkg szilvalekvár
  • 10 dkg őrölt mandula
  • 2 darab tojássárgája
  • 3 ek. tej
  • porcukor a szóráshoz szükség szerint

Elkészítés:

A langyos tejben keverjük el a cukrot és az élesztőt, majd takarjuk le konyharuhával, és tegyük félre 8-12 percre, amíg felfut az élesztő.

A lisztet szitáljuk keverőtálba, és forgassuk hozzá a sót, majd adjuk hozzá a cukrokat, vajat, tojássárgáját, tejfölt és a felfutott élesztőt, és dagasszuk hólyagosra a tésztát. (A tejfölből szükség szerint, evőkanállal mérve adagoljunk annyit, amennyit felvesz a tészta gyúrás közben.)

A begyúrt tésztát takarjuk le konyharuhával, és egy óra alatt kelesszük a duplájára.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen osszuk 3-4 egyforma méretű cipóra.

Először nyújtsuk ki az egyik kis cipót kör alakban (azután jöhet a többi), majd kenjük meg lekvárral, és szórjuk meg darált mandulával. Ezután vágjuk cikkelyekre, és formázzunk belőlük kifliket.

A kifliket sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, takarjuk le konyharuhával vagy fóliával, és pihentessük még 30 percet.

A tojássárgáját keverjük össze a tejjel, majd kenjük meg a keverékkel a kifliket.

A kifliket toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 20-30 perc alatt süssük készre.

Az elkészült kifliket porcukorral meghintve kínáljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések