A savanyú káposzta igazi őszi, téli alapanyag, érdemes felfedezni, mert egészséges és nagyon finom ételek készíthetők belőle.
A levesben krumpli és sárgarépa is helyet kap, hogy igazán ütős legyen, füstölt kolbász is kerül a fazékba. A kolbászt pirítás nélkül is a leveshez adhatod.
Hozzávalók listája
- 1,5 l savanyú káposzta lé,
- 500 g füstölt kolbász,
- 1 kanál zsír, 2 kanál liszt,
- 1 vöröshagyma,
- 1 petrezselyem,
- 1-2 répa,
- 1 kis fej kockára (laskára) vágott savanyú káposzta,
- pirospaprika,
- 4 kanál tejföl.
Elkészítés
A savanyú káposztát a levével és vízzel odatesszük főni, presze figyelve a leves sósságára. 20 perc fővés után, beletesszük az apróra vágott zöldségeket, a hagymát és a feldarabolt kolbászt.
Ha minden megfőtt, a lisztből, a zsírból rántást készítünk és hozzáadjuk a leveshez. A végén beletesszük a tejfölt és tálaljuk.
0 Megjegyzések