Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Savanyú káposzta leves füstölt kolbásszal


A savanyú káposzta igazi őszi, téli alapanyag, érdemes felfedezni, mert egészséges és nagyon finom ételek készíthetők belőle. 

A levesben krumpli és sárgarépa is helyet kap, hogy igazán ütős legyen, füstölt kolbász is kerül a fazékba. A kolbászt pirítás nélkül is a leveshez adhatod.

Hozzávalók listája

  • 1,5 l savanyú káposzta lé,
  • 500 g füstölt kolbász,
  • 1 kanál zsír, 2 kanál liszt,
  • 1 vöröshagyma,
  • 1 petrezselyem,
  • 1-2 répa,
  • 1 kis fej kockára (laskára) vágott savanyú káposzta,
  • pirospaprika,
  • 4 kanál tejföl.


Elkészítés

A savanyú káposztát a levével és vízzel odatesszük főni, presze figyelve a leves sósságára. 20 perc fővés után, beletesszük az apróra vágott zöldségeket, a hagymát és a feldarabolt kolbászt. 

Ha minden megfőtt, a lisztből, a zsírból rántást készítünk és hozzáadjuk a leveshez. A végén beletesszük a tejfölt és tálaljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések