Ha villámgyors ebédre vágysz, a gombás-cukkinis tésztánál nem találsz finomabbat.
A gombás-cukkinis tészta tökéletes könnyű, húsmentes ebéd, de ha szeretnéd, bátran tehetsz mellé csirkemellet is. Jól megy mellé a spenót és a zöldbab is: a lehetőségeknek csak a képzeleted szabhat határt.
Hozzávalók:
- 40 dkg tészta
- 20 dkg cukkini
- 50 dkg gomba
- 1 fej hagyma
- olaj kevés
- só és bors ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
- 1 tk. tárkony
- 5 dl főzőtejszín
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.
A cukkinit és a gombát tisztítsuk meg, majd daraboljuk fel tetszés szerint.
A hagymát is tisztítsuk meg, és vágjuk finomra, majd kevés olajon dinszteljük üvegesre. Ezután keverjük hozzá az előkészített cukkinit és gombát, fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával, tárkonnyal, és pirítsuk még 10-15 percig. Ezután öntsük fel tejszínnel, és főzzük rottyanásig.
A gombás, cukkinis ragut az elkészült tésztával kínáljuk, ha szeretnénk, szórjuk meg friss, finomra aprított petrezselyemmel is.
0 Megjegyzések