A birkapaprikás igazi magyaros étel, amely egyszerre testes, fűszeres és hagyományőrző fogás.
Legtöbbször ünnepi vagy családi összejövetelek alkalmával kerül az asztalra, hiszen nemcsak a különleges íze miatt kedvelt, hanem mert a közös főzés és étkezés élményét is magában hordozza. A zamatos birkahús, a friss zöldségek és a jellegzetes pirospaprika harmóniája minden falatban a magyar konyha gazdagságát idézi.
Hozzávalók
- 50 dkg kicsontozott birkahús,
- zsír,
- só,
- 1 nagyobb fej vöröshagyma,
- 1 db nagyobb sárgarépa,
- pirospaprika,
- 8 db zöldpaprika,
- 1 db csípős paprika,
- 2 db paradicsom,
- 2 szem burgonya,
- 3 gerezd fokhagyma,
- finomra vágott zöldpetrezselyem.
Elkészítés:
Hús pörzsölése:
- A megmosott, felkockázott birkahúst forró zsírban, állandóan kevergetve megpörköljük.
- Hagyma és répa hozzáadása:
- Sózzuk a húst, majd hozzátesszük az apróra vágott hagymát és a karikákra vágott sárgarépát.
- Pirospaprikával megszórás és párolás:
- Megszórjuk pirospaprikával, kevés vizet öntünk alá, és takaréklángon félig megpuhítjuk.
- Zöldségek és burgonya hozzáadása:
- Beletesszük a kicsumázott, csíkokra vágott zöldpaprikát, a lehámozott és felszeletelt paradicsomot, valamint a kockára vágott burgonyát.
Főzés:
- Az egészet összekeverjük, vízzel hígítjuk a kívánt sűrűségűre, és puhára főzzük.
Ízesítés:
- Végül zúzott fokhagymával és finomra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük.
0 Megjegyzések