Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ínycsiklandó birkapaprikás – a magyar konyha egyik klasszikusa


A birkapaprikás igazi magyaros étel, amely egyszerre testes, fűszeres és hagyományőrző fogás. 

Legtöbbször ünnepi vagy családi összejövetelek alkalmával kerül az asztalra, hiszen nemcsak a különleges íze miatt kedvelt, hanem mert a közös főzés és étkezés élményét is magában hordozza. A zamatos birkahús, a friss zöldségek és a jellegzetes pirospaprika harmóniája minden falatban a magyar konyha gazdagságát idézi.

Hozzávalók

  •     50 dkg kicsontozott birkahús,
  •     zsír,
  •     só,
  •     1 nagyobb fej vöröshagyma,
  •     1 db nagyobb sárgarépa,
  •     pirospaprika,
  •     8 db zöldpaprika,
  •     1 db csípős paprika,
  •     2 db paradicsom,
  •     2 szem burgonya,
  •     3 gerezd fokhagyma,
  •     finomra vágott zöldpetrezselyem. 


Elkészítés: 

Hús pörzsölése:

  • A megmosott, felkockázott birkahúst forró zsírban, állandóan kevergetve megpörköljük.
  • Hagyma és répa hozzáadása:
  • Sózzuk a húst, majd hozzátesszük az apróra vágott hagymát és a karikákra vágott sárgarépát.
  • Pirospaprikával megszórás és párolás:
  • Megszórjuk pirospaprikával, kevés vizet öntünk alá, és takaréklángon félig megpuhítjuk.
  • Zöldségek és burgonya hozzáadása:
  • Beletesszük a kicsumázott, csíkokra vágott zöldpaprikát, a lehámozott és felszeletelt paradicsomot, valamint a kockára vágott burgonyát.

Főzés:

  1. Az egészet összekeverjük, vízzel hígítjuk a kívánt sűrűségűre, és puhára főzzük.

Ízesítés:

  • Végül zúzott fokhagymával és finomra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések