Készíts hideg tésztasalátát tarhonyából!
Ne feledkezz meg a tarhonyáról a konyhádban. Készíthetsz belőle köretet, kerülhet lecsóba, paprikás krumpliba, vagy lehet egy frissítő, zöldséges tésztasaláta alapja. Az öntetből ne spórold ki a friss zöldfűszereket!
Hozzávalók 4 személyre
A tarhonyához:
- 2 bögre forró víz
- víz bögre tarhonya
- 1 tarhonya só
- só
- étolaj
- 10 szem koktélparadicsom
- 2 kaliforniai paprika
- 1 koktélparadicsom
- 1 lilahagyma
Az öntethez:
- kígyóuborka szál menta
- 5 lila hagyma kapor
- 1 lime
- 0.5 dl olívaolaj
- menta só
- kapor
Elkészítés:
A tarhonyát kevés olajon pirítsd át egy-két perc alatt, majd öntsd fel kétszeres mennyiségű forró vízzel. Fedd le, zárd el alatta a lángot, és hagyd, hogy a szemek 20 perc alatt megduzzadjanak.
Közben készítsd elő a többi hozzávalót. A zöldségeket tisztítsd meg és szeleteld fel. A öntethez az olajat keverd el a felaprított fűszerekkel, a lime levével, sóval és frissen őrölt borssal. A kész tarhonyát forgasd össze a zöldségekkel és az öntettel, és tedd a hűtőbe néhány órára, amíg az ízei összeérnek.
0 Megjegyzések