Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Hideg zöldséges tarhonyasaláta


Készíts hideg tésztasalátát tarhonyából! 

Ne feledkezz meg a tarhonyáról a konyhádban. Készíthetsz belőle köretet, kerülhet lecsóba, paprikás krumpliba, vagy lehet egy frissítő, zöldséges tésztasaláta alapja. Az öntetből ne spórold ki a friss zöldfűszereket!

Hozzávalók 4 személyre

A tarhonyához:

  • 2 bögre forró víz
  • víz bögre tarhonya
  • 1 tarhonya
  •  étolaj
  • 10 szem koktélparadicsom
  • 2 kaliforniai paprika
  • 1 koktélparadicsom
  • 1 lilahagyma

Az öntethez:

  • kígyóuborka szál menta
  • 5 lila hagyma kapor
  • 1 lime
  • 0.5 dl olívaolaj
  • menta
  • kapor

Elkészítés:

A tarhonyát kevés olajon pirítsd át egy-két perc alatt, majd öntsd fel kétszeres mennyiségű forró vízzel. Fedd le, zárd el alatta a lángot, és hagyd, hogy a szemek 20 perc alatt megduzzadjanak.

Közben készítsd elő a többi hozzávalót. A zöldségeket tisztítsd meg és szeleteld fel. A öntethez az olajat keverd el a felaprított fűszerekkel, a lime levével, sóval és frissen őrölt borssal. A kész tarhonyát forgasd össze a zöldségekkel és az öntettel, és tedd a hűtőbe néhány órára, amíg az ízei összeérnek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések