Még most készítsd el a töltött tököt, amíg kapsz friss zöldséget.
Tökből nem csak főzelék készülhet: töltsd meg paprikával, darált pulykahússal, és süsd illatosra a sütőben! Friss, könnyű nyárvégi finomságot kapsz így, amely után még sokáig nem leszel éhes. Jól működik ugyanez a recept nagyobb, töltenivaló cukkinivel is.
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg darált pulykahús
- 2 tök
- 2 paradicsom
- 2 kaliforniai paprika
- 1 hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál kakukkfű
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A tököt alaposan mosd meg, és vágd félbe. Ha zsenge héjú típust használsz, nem kell meghámozni. A belsejét óvatosan kapard ki, de vigyázz, hogy a fala egyben maradjon, és tölthető legyen. A kikapart tökbelsőt tedd félre.
Egy serpenyőben, olívaolajon párold üvegesre a felaprított hagymát. Add hozzá a zúzott fokhagymát, darált húst, szórd meg sóval és borssal, és süsd fehéredésig. A kaliforniai paprikákat és paradicsomot kockázd fel, és a tök félretett belsejével együtt add a húshoz. Szórd meg bazsalikommal és kakukkfűvel, fedd le, és párold 15 percig.
A tököket sorakoztasd fel egy tepsiben. Oszd el bennük a tölteléket, önts alájuk egy kevés vizet, és alufóliával letakarva, 180 fokos sütőben süsd készre kb. 35 perc alatt. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy megpiruljon.
0 Megjegyzések