A mutatós hús bármilyen körettel kínálva remek választás, és még tartalmas szendvicset is összedobhatsz belőle.
A császárszalonna és a csirkemell mindig nyerő páros, a szalonna szaftossá, kicsit füstössé és karakteressé teszi a húst. Ebben a receptben a csirkemell kockázva, sajttal, tejföllel, fűszerekkel és tojással összeforgatva kerül a szalonna ölelésébe, így sül szép aranybarnára. Az eredmény: jól szeletelhető, gusztusos és ízletes fogás, amit főételként és hidegtálon is kínálhatsz, a maradékból szendvicset is összedobhatsz.
Hozzávalók
- 70 dkg csirkemell
- 1 csokor újhagyma
- 4 darab csemegeuborka
- só és bors ízlés szerint
- 1 gerezd fokhagyma (reszelve)
- 1 tk. majoránna
- 2 ek. tejföl
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 darab tojás
- 80 dkg császárszalonna
Elkészítés:
A húst kockázzuk apróra.
Az újhagymát tisztítsuk meg és vágjuk apróra.
A csemegeuborkát is vágjuk finomra.
Az előkészített húst keverjük össze az újhagymával, uborkával, sóval, borssal, fokhagymával, majoránnával, tejföllel, reszelt sajttal és tojással.
Vegyünk elő egy sütőpapírt, és fektessük rá a szalonnát, vagy vegyünk elő egy őzgerincformát (kenyérforma is lehet), kenjük ki enyhén olajjal, és béleljük ki szalonnával.
A szalonnára helyezzük rá a húsos keveréket, ha sütőpapíron van a szalonna, akkor óvatosan tekerjük fel, ha formában, akkor fedjük be vele a tölteléket. Ezután toljuk a húst 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 40-50 perc alatt süssük készre.
0 Megjegyzések