Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Császárszalonnába csomagolt csirke


A mutatós hús bármilyen körettel kínálva remek választás, és még tartalmas szendvicset is összedobhatsz belőle. 


A császárszalonna és a csirkemell mindig nyerő páros, a szalonna szaftossá, kicsit füstössé és karakteressé teszi a húst. Ebben a receptben a csirkemell kockázva, sajttal, tejföllel, fűszerekkel és tojással összeforgatva kerül a szalonna ölelésébe, így sül szép aranybarnára. Az eredmény: jól szeletelhető, gusztusos és ízletes fogás, amit főételként és hidegtálon is kínálhatsz, a maradékból szendvicset is összedobhatsz.

Hozzávalók

  • 70 dkg csirkemell
  • 1 csokor újhagyma
  • 4 darab csemegeuborka
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 1 tk. majoránna
  • 2 ek. tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 darab tojás
  • 80 dkg császárszalonna

Elkészítés:

A húst kockázzuk apróra.

Az újhagymát tisztítsuk meg és vágjuk apróra.

A csemegeuborkát is vágjuk finomra.

Az előkészített húst keverjük össze az újhagymával, uborkával, sóval, borssal, fokhagymával, majoránnával, tejföllel, reszelt sajttal és tojással.

Vegyünk elő egy sütőpapírt, és fektessük rá a szalonnát, vagy vegyünk elő egy őzgerincformát (kenyérforma is lehet), kenjük ki enyhén olajjal, és béleljük ki szalonnával.

A szalonnára helyezzük rá a húsos keveréket, ha sütőpapíron van a szalonna, akkor óvatosan tekerjük fel, ha formában, akkor fedjük be vele a tölteléket. Ezután toljuk a húst 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 40-50 perc alatt süssük készre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések