Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Citromos-áfonyás kevert süti


A citromos, áfonyás kevert sütit lehetetlen elrontani.  

A citromos-áfonyás kevert süti zseniális édesség, mert elég pillanatok alatt összekeverni a tésztáját, utána pedig hagyni, hogy a sütő elvégezze a többi munkát. A savanykás citrom és az áfonya remek párost alkotnak benne, de más bogyós gyümölccsel is bátran kipróbálhatod. 

Hozzávaló:

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg áfonya
  • 15 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1 dl tej
  • 1 dl étolaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja és leve
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet

Elkészítés:

A tojásokat keverjük habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. Adjuk hozzá a tejet, az olajat, a citrom reszelt héját és levét. Forgassuk bele a sütőporral és csipet sóval vegyített lisztet. Végül óvatosan dolgozzuk bele az áfonyát.

Öntsük a masszát kivajazott, kilisztezett formába, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük 45-50 percig, majd végezzünk tűpróbát. Ha a tésztába szúrt tűt üresen húzzuk ki, kivehetjük a sütőből.

Hűlés után szeleteljük, és díszíthetjük friss áfonyával vagy citromfűvel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések