A citromos, áfonyás kevert sütit lehetetlen elrontani.
A citromos-áfonyás kevert süti zseniális édesség, mert elég pillanatok alatt összekeverni a tésztáját, utána pedig hagyni, hogy a sütő elvégezze a többi munkát. A savanykás citrom és az áfonya remek párost alkotnak benne, de más bogyós gyümölccsel is bátran kipróbálhatod.
Hozzávaló:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg áfonya
- 15 dkg cukor
- 2 db tojás
- 1 dl tej
- 1 dl étolaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db citrom reszelt héja és leve
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tojásokat keverjük habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. Adjuk hozzá a tejet, az olajat, a citrom reszelt héját és levét. Forgassuk bele a sütőporral és csipet sóval vegyített lisztet. Végül óvatosan dolgozzuk bele az áfonyát.
Öntsük a masszát kivajazott, kilisztezett formába, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük 45-50 percig, majd végezzünk tűpróbát. Ha a tésztába szúrt tűt üresen húzzuk ki, kivehetjük a sütőből.
Hűlés után szeleteljük, és díszíthetjük friss áfonyával vagy citromfűvel.
0 Megjegyzések