Ahogy mindent, a tojáskrémet is rengeteg módon el lehet készíteni.
Akár újhagymával vagy mascarponéval, esetleg olajosan, de szerintem ezt az egyszerű és nagyszerű verziót semmi nem übereli.
Hozzávalók:
10 db tojás
1 gerezd fokhagyma
100 g vaj
1 ek mustár
3 ek majonéz
3 ek tejföl
só, bors
1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A klasszikus tojáskrém elkészítéséhez először a tojásokat bő vízben 10 perc alatt keményre főzzük, majd kihűtjük és megpucoljuk. A sárgájákat egy konyhai aprítógépbe tesszük a fokhagymával és a szoba-hőmérsékletű vajjal, és krémesre zúzzuk.
Ezután egy tálba tesszük a sárgájás-vajas keveréket és hozzáadjuk a mustárt, a majonézt, a tejfölt, sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a finomra vágott petrezselymet is. Majd a fehérjéket is az aprítógépbe tesszük, morzsalékossá zúzzuk és azt is a krémhez keverjük. Tálalásnál megszórjuk pirospaprikával és egy kevés durva borssal.
0 Megjegyzések