Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

A legfinomabb bolognai spagetti olasz recept szerint – A szósz ettől lesz igazán finom


Ne kész bolti szószból készítsd a bolognai spagettit, a házi sokkal finomabb!

A  bolognai mártásod egy kis fahéjtól finomabb és olaszosabb lesz. Nem baj, ha kicsit több só megy a tésztavízbe, ennek nagy része nem kerül be az ételbe, de a spagettid ízletesebb lesz tőle. Pár friss bazsalikomlevéllel többre mész, mint bármilyen száraz fűszerkeverékkel. 

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg tészta
  • 40 dkg darált marhahús
  • 15 dkg paradicsompüré
  • 10 dkg szalonna
  • 5 dkg zeller
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 db fokhagyma
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 késhegynyi fahéj
  • bazsalikom
  • oregánó
  • bors

Elkészítés:

A szalonnát pirítsd meg, amíg zsírt enged, majd rajta az aprított vöröshagymát kezdd el dinsztelni. Ezután add hozzá az apróra vágott zöldségeket, kicsit később a darált húst, és jól keverd össze. Öntsd rá a paradicsompürét, és ízesítsd sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, zúzott fokhagymával, cukorral és fahéjjal. 

Kis lángon rotyogtasd a szószt két órán keresztül. Időnként keverd meg, és önts alá kevés vizet, hogy ne égjen le. Közben főzd meg a tésztát bőséges mennyiségű, sós vízben, körülbelül hét perc alatt. Szűrd le, majd keverd össze a szósszal, és tálaláskor szórd meg sajttal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések