Ne kész bolti szószból készítsd a bolognai spagettit, a házi sokkal finomabb!
A bolognai mártásod egy kis fahéjtól finomabb és olaszosabb lesz. Nem baj, ha kicsit több só megy a tésztavízbe, ennek nagy része nem kerül be az ételbe, de a spagettid ízletesebb lesz tőle. Pár friss bazsalikomlevéllel többre mész, mint bármilyen száraz fűszerkeverékkel.
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg tészta
- 40 dkg darált marhahús
- 15 dkg paradicsompüré
- 10 dkg szalonna
- 5 dkg zeller
- 2 evőkanál olaj
- 2 db vöröshagyma
- 2 db fokhagyma
- 1 evőkanál cukor
- 1 szál sárgarépa
- 1 késhegynyi fahéj
- bazsalikom
- oregánó
- só
- bors
Elkészítés:
A szalonnát pirítsd meg, amíg zsírt enged, majd rajta az aprított vöröshagymát kezdd el dinsztelni. Ezután add hozzá az apróra vágott zöldségeket, kicsit később a darált húst, és jól keverd össze. Öntsd rá a paradicsompürét, és ízesítsd sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, zúzott fokhagymával, cukorral és fahéjjal.
Kis lángon rotyogtasd a szószt két órán keresztül. Időnként keverd meg, és önts alá kevés vizet, hogy ne égjen le. Közben főzd meg a tésztát bőséges mennyiségű, sós vízben, körülbelül hét perc alatt. Szűrd le, majd keverd össze a szósszal, és tálaláskor szórd meg sajttal.
0 Megjegyzések