Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sűrű gulyásleves csipetkével


Házi csipetke és füstös, fűszeres zamat teszi különlegessé a hagyományos gulyáslevest.

A gulyásleves kedvelt magyar étel, amit sokféle recept szerint kipróbálhatsz, tájegységenként és családonként is eltérően főzik ezt a tartalmas levest. Ha lehetőséged engedi, akkor bográcsban alkosd meg a gulyást, és próbáld ki az általunk ajánlott újításokkal.

Hozzávalók

Csipetke:

Tálalás:


Elkészítés:

A fokhagymafej tetejét vágjuk le, hogy látszódjanak a gerezdek, enyhén locsoljuk meg olajjal, tekerjük be alufóliába. Tegyük 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük 30-40 percig, amíg a gerezdek puhák és krémesek lesznek.

A sárgarépát, fehérrépát, zellert és a krumplit tisztítsuk meg, majd tetszőlegesen daraboljuk fel.

A hagymát, paprikát és paradicsomot is tisztítsuk meg. A hagymát vágjuk finomra, a paprikát és a paradicsomot tetszés szerint daraboljuk fel.

Az előkészített hagymát kevés olajon vagy zsíron dinszteljük üvegesre. Ezután keverjük hozzá a fűszerpaprikát és a füstölt paprikát, majd az egyforma méretűre kockázott marhahúst, amit minden oldalán pirítsunk le.

Amikor a hús színt kapott, adjuk hozzá az előkészített paprikát, paradicsomot, sárgarépát, fehérrépát, zellert és krumplit. A húst és a zöldségeket néhány percig pirítsuk, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi.

A levest ezután fűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménnyel, csípős paprikakrémmel, és főzzük addig, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak.

Csipetke:

A csipetkéhez a tojást üssük tálba, és keverjük hozzá a sót, majd a lisztet. A begyúrt tésztából csipkedjünk kis tésztadarabokat, amiket helyezzünk liszttel szórt tálcára. Amikor a hús és a zöldségek megpuhultak, a csipetkét adjuk a leveshez, és főzzük még 5-8 percig.

Tálalás:

Az elkészült levest finomra aprított petrezselyemmel megszórva kínáljuk, és a sült fokhagymagerezdeket is bele lehet nyomni. A leves mellé friss, ropogós kenyeret is kínáljunk. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések