Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Puha szilvás kevert süti


A szilvás kevert süti amilyen egyszerűen készül, annyira finom. 

A szilvás kevert süti tökéletes választás azoknak, akik nem szeretnének sok időt a konyhában tölteni, hanem inkább kevés munkával alkotnának valamilyen mennyei finomságot. A szilvához jól megy a rum, érdemes ezért beleforgatni, mielőtt a tésztára szóros. 

Hozzávalók

    20 dkg szilva
    35 dkg liszt
    1 csipet só
    1 csomag sütőpor
    20 dkg cukor
    1 tk. fahéj
    4 darab tojás
    2 dl joghurt
    10 dkg olvasztott vaj 

Elkészítés:

A gyümölcsöt mossuk meg, vágjuk félbe, magozzuk ki, ha szeretnénk, daraboljuk fel.

A lisztet szitáljuk keverőtálba, adjuk hozzá a sót, sütőport, cukrot, fahéjat, tojást, joghurtot, olvasztott vajat, és keverjük simára. (Ha szükséges, akkor még joghurtot keverjünk a masszához.)

A masszát öntsük sütőpapírral bélelt tortaformába, majd szórjuk bele az előkészített szilvát. A sütit toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük tűpróbáig (30-40 perc). Ha a teteje nagyon barnulna, de a közepe még nyers, fedjük le alufóliával, úgy süssük tovább. 

Az elkészült sütit porcukorral meghintve kínáljuk. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések