A szilvás kevert süti amilyen egyszerűen készül, annyira finom.
A szilvás kevert süti tökéletes választás azoknak, akik nem szeretnének sok időt a konyhában tölteni, hanem inkább kevés munkával alkotnának valamilyen mennyei finomságot. A szilvához jól megy a rum, érdemes ezért beleforgatni, mielőtt a tésztára szóros.
Hozzávalók
20 dkg szilva
35 dkg liszt
1 csipet só
1 csomag sütőpor
20 dkg cukor
1 tk. fahéj
4 darab tojás
2 dl joghurt
10 dkg olvasztott vaj
Elkészítés:
A gyümölcsöt mossuk meg, vágjuk félbe, magozzuk ki, ha szeretnénk, daraboljuk fel.
A lisztet szitáljuk keverőtálba, adjuk hozzá a sót, sütőport, cukrot, fahéjat, tojást, joghurtot, olvasztott vajat, és keverjük simára. (Ha szükséges, akkor még joghurtot keverjünk a masszához.)
A masszát öntsük sütőpapírral bélelt tortaformába, majd szórjuk bele az előkészített szilvát. A sütit toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük tűpróbáig (30-40 perc). Ha a teteje nagyon barnulna, de a közepe még nyers, fedjük le alufóliával, úgy süssük tovább.
Az elkészült sütit porcukorral meghintve kínáljuk.
0 Megjegyzések