A mézes-mustáros pácban érlelt sertéstarja úgy az igaz, ha magos mustár is használsz hozzá.
Az omlós sertéstarja szinte kínálja magát, hogy a grillrácsra kerüljön. A zsírosabb, szaftos hús akkor az igazi, ha sütés előtt legalább egy napot pihen a megfelelő pácban. Ha mézes-mustáros ízesítéssel készíted, mindenki megnyalja a tíz ujját utána.
Hozzávalók 4 személyre
75 dkg sertéstarja
5 evőkanál olaj
4 evőkanál méz
3 evőkanál sima mustár
2 evőkanál magos mustár
2 gerezd fokhagyma
só
bors
Elkészítés:
A tarját szeleteld fel, és klopfold ki nagyjából fél centi vastagra. Az olajat keverd el a mézzel, a kétféle mustárral, a zúzott fokhagymával és a borssal. Sót ne tegyél a pácba, mert megkeményíti a húst: az csak közvetlenül a sütés előtt kerüljön rá. Fektesd a tarjaszeleteket a keverékbe, és lezárt dobozban pihentesd legalább egy éjszakát, de akár egy egész napot is.
A pácolási idő végén óvatosan sózd meg a szeletek mindkét oldalát, és forró grillrácson oldalanként öt perc alatt süsd meg őket.
0 Megjegyzések