Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Mézes-mustáros grillezett sertéstarja


A mézes-mustáros pácban érlelt sertéstarja úgy az igaz, ha magos mustár is használsz hozzá. 

Az omlós sertéstarja szinte kínálja magát, hogy a grillrácsra kerüljön. A zsírosabb, szaftos hús akkor az igazi, ha sütés előtt legalább egy napot pihen a megfelelő pácban. Ha mézes-mustáros ízesítéssel készíted, mindenki megnyalja a tíz ujját utána.

Hozzávalók 4 személyre

    75 dkg sertéstarja
    5 evőkanál olaj
    4 evőkanál méz
    3 evőkanál sima mustár
    2 evőkanál magos mustár
    2 gerezd fokhagyma
    só
    bors 

Elkészítés:

A tarját szeleteld fel, és klopfold ki nagyjából fél centi vastagra. Az olajat keverd el a mézzel, a kétféle mustárral, a zúzott fokhagymával és a borssal. Sót ne tegyél a pácba, mert megkeményíti a húst: az csak közvetlenül a sütés előtt kerüljön rá. Fektesd a tarjaszeleteket a keverékbe, és lezárt dobozban pihentesd legalább egy éjszakát, de akár egy egész napot is.

A pácolási idő végén óvatosan sózd meg a szeletek mindkét oldalát, és forró grillrácson oldalanként öt perc alatt süsd meg őket. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések