Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Meggyes, tejfölös piskóta


Készítsd a meggyes piskótát puha, tejfölös tésztából

A meggyes piskóta megunhatatlan finomság. A tészta még puhább lesz, ha tejfölt is keversz hozzá. Legfinomabb friss meggyből lesz, de bátran választhatsz hozzá befőttet, mirelitet, vagy akár más gyümölcsöket is: különösen jól megy hozzá a barack vagy a fagyasztott erdeigyümölcs-keverék.

Hozzávalók 4 személyre

    40 dkg magozott meggy
    33 dkg tejföl
    30 dkg liszt
    20 dkg porcukor
    10 dkg vaj
    2 tojás
    1 csomag vaníliás cukor
    1 csomag sütőpor
    1 csipet só
    porcukor a szóráshoz 

Elkészítés:

A meggyet, ha szükséges, magozd ki, mosd meg, és tedd félre.

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A sárgáját keverd ki a kétféle cukorra és a vajjal, add hozzá a tejfölt, a sütőporral elkevert lisztet, végül forgasd össze a tojáshabbal. Egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Szórd meg a tetejét a meggyel, és told 200 fokos sütőbe fél órára, vagy amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta. Tálalás előtt szórd meg a tetejét porcukorral. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések