Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Házi pisztáciafagyi


Házilag is elkészítheted a krémes pisztáciafagyit.

Bár pisztáciafagyit évtizedek óta kapni a fagyizókban, igazán az utóbbi egy-két évben lett divatos ez az íz: annyira, hogy bizonyos helyeken már drágábban is adják, mint a többi fajtát. Házilag is bátran elkészítheted. Ez a kipróbált recept intenzív ízű, és pont megfelelően krémes. Legjobb, ha hámozott, pörköletlen pisztáciát választasz hozzá.

Hozzávalók

  • 25 dkg hámozott, sótlan, pörköletlen pisztácia
  • 10 dkg cukor
  • 4 tojássárgája
  • 3.5 dl habtejszín
  • 3.5 dl tej
  • 2 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 csipet

Elkészítés:

A pisztáciát egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt gáztepsiben, és 180 fokon süsd 9-10 percig, amíg forró és illatos lesz. Öt dekát tegyél belőle félre, a többit óvatosan öntsd át egy erős aprítógépbe, és kezdd el pürésíteni. Először apró darabokra esik szét, utána porrá válik, kellően hosszú idő után pedig sűrű masszává áll majd össze. Ekkor kanalazd át egy edénybe, és hagyd kihűlni.

A tejet, tejszínt, cukrot, tojássárgáját és a sót kézi habverő segítségével keverd el egy lábosban, majd tedd fel a tűzre, és kevergetve főzd, amíg besűrűsödik. Ekkor szűrd át és hagyd kihűlni. Amikor langyosra hűlt, forgasd össze a vaníliaaromával és a pisztáciapürével. Tedd egy éjszakára a hűtőbe. Másnapra lehet, hogy kicsapódik egy vastag réteg a tetején, ezt keverd bele, majd kanalazd át az egészet a fagyikészítő gépbe, és kövesd az utasításait.

A kész fagyi tetejét szórd meg a félretett pisztáciával, és fogyasztásig tartsd a mélyhűtőben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések