Ezzel a recepttel nagyon könnyen készítheted el a házi barackfagyit.
Joghurtos alappal mennyei őszibarackfagyit készíthetsz. Egy evőkanál cukor mindenképp kell bele, hogy a fagysztás során ne kristályosodjon ki a joghurt, annál többet pedig ízlés szerint adagolhatsz bele. Fagyigépben hamar megvan, de ha nincs ilyened, egyszerűen tedd a keveréket a mélyhűtőbe.
Hozzávalók 8 adaghoz
50 dkg natúr joghurt
25 dkg magozott őszibarack
1-2 evőkanál cukor
Elkészítés:
A gyümölcsöt készítsd elő. A konzervet csepegtesd le, a friss gyümölcsöt hámozd meg és magozd ki. Kockázd fel, és tedd turmixgépbe. Kanalazd hozzá a joghurtot és a cukrot. Ha darabosan szereted, a gyümölcs egy részét tedd félre. A joghurtot turmixold selymesre a barackkal, majd öntsd át egy fagyasztást bíró edénybe vagy dobozba. Ha félretettél gyümölcsdarabokat, most forgasd hozzá. Tedd a mélyhűtőbe néhány órára.
0 Megjegyzések