A szűzpecsenyét is érdemes grillen sütni: fehérboros pácban különösen finom lesz.
A szűzpecsenye a sertés egyik legfinomabb része, ráadásul nagyon hamar meg is sül. A szaftos, omlós húst szeletekre vágva kisütheted grillrácson is. Sütés előtt tartsd rozmaringos, fehérboros pácban. Tálald szintén grillen sült zöldségekkel vagy krumplival!
Hozzávalók 4 személyre
2 egész szűzpecsenye
1.5 dl száraz fehérbor
1 gerezd fokhagyma
1 dl olívaolaj
1 evőkanál citromlé
1 teáskaná őrölt rozmaring
só
bors
Elkészítés:
A fehérbort kevert el a zúzott fokhagymával, az olívaolajjal, a citromlével, a rozmaringgal és a borssal. A szűzpecsenyét vágd másfél centi vastag szeletekre. Tedd a pácba, és pihentesd a hűtőben egy éjszakát. Másnap sütés előtt sózd meg, és tedd forró grillrácsra. Oldalanként négy-öt perc alatt süsd puhára. A húst sütés közben ne mozgasd, csak egyszer fordítsd meg, így marad igazán szaftos és puha.
0 Megjegyzések