Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fehérboros grillezett szűzpecsenye


A szűzpecsenyét is érdemes grillen sütni: fehérboros pácban különösen finom lesz. 


A szűzpecsenye a sertés egyik legfinomabb része, ráadásul nagyon hamar meg is sül. A szaftos, omlós húst szeletekre vágva kisütheted grillrácson is. Sütés előtt tartsd rozmaringos, fehérboros pácban. Tálald szintén grillen sült zöldségekkel vagy krumplival!

Hozzávalók 4 személyre

    2 egész szűzpecsenye
    1.5 dl száraz fehérbor
    1 gerezd fokhagyma
    1 dl olívaolaj
    1 evőkanál citromlé
    1 teáskaná őrölt rozmaring
    só
    bors 

Elkészítés:

A fehérbort kevert el a zúzott fokhagymával, az olívaolajjal, a citromlével, a rozmaringgal és a borssal. A szűzpecsenyét vágd másfél centi vastag szeletekre. Tedd a pácba, és pihentesd a hűtőben egy éjszakát. Másnap sütés előtt sózd meg, és tedd forró grillrácsra. Oldalanként négy-öt perc alatt süsd puhára. A húst sütés közben ne mozgasd, csak egyszer fordítsd meg, így marad igazán szaftos és puha.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések