Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Tepsiben sült lecsó tükörtojással


Tepsiben sütve igazán finom a lecsó. 

Nyáron akár minden héten másféle lecsót készíthetsz. Próbáld ki tepsiben sütve is úgy, hogy a tetejére tükörtojás kerüljön! A fűszerezése kedved szerint történhet. Ha szereted a csípőset, mindenképpen vágj bele erős paprikát, de ha nem, ki is hagyhatod.

Hozzávalók 4 személyre

    75 dkg lecsópaprika
    50 dkg paradicsom
    4 tojás
    1 nagy hagyma
    1 evőkanál pirospaprika
    1 teáskanál füstölt paprika
    1 teáskanál őrölt kömény
    só
    bors
    olaj
    1 hegyes erős paprika (elmaradhat) 

Elkészítés:

A hagymát tisztítsd meg, és vágd cikkekre. A paprikát csumázd ki, és a paradicsommal együtt szeleteld fel. Tedd őket egy tepsibe. Szórd meg pirospaprikával, füstölt paprikával, őrölt köménnyel, sóval és borssal, és locsold meg olajjal. Forgasd össze, fedd le alufóliával, és told 200 fokos sütőbe fél órára. A végén vedd le róla a fóliát, üsd a tetejére a tojásokat, és told vissza néhány percre a sütőbe, amíg a tojások elérik a kívánt állagot. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések