Tepsiben sütve igazán finom a lecsó.
Nyáron akár minden héten másféle lecsót készíthetsz. Próbáld ki tepsiben sütve is úgy, hogy a tetejére tükörtojás kerüljön! A fűszerezése kedved szerint történhet. Ha szereted a csípőset, mindenképpen vágj bele erős paprikát, de ha nem, ki is hagyhatod.
Hozzávalók 4 személyre
75 dkg lecsópaprika
50 dkg paradicsom
4 tojás
1 nagy hagyma
1 evőkanál pirospaprika
1 teáskanál füstölt paprika
1 teáskanál őrölt kömény
só
bors
olaj
1 hegyes erős paprika (elmaradhat)
Elkészítés:
A hagymát tisztítsd meg, és vágd cikkekre. A paprikát csumázd ki, és a paradicsommal együtt szeleteld fel. Tedd őket egy tepsibe. Szórd meg pirospaprikával, füstölt paprikával, őrölt köménnyel, sóval és borssal, és locsold meg olajjal. Forgasd össze, fedd le alufóliával, és told 200 fokos sütőbe fél órára. A végén vedd le róla a fóliát, üsd a tetejére a tojásokat, és told vissza néhány percre a sütőbe, amíg a tojások elérik a kívánt állagot.
0 Megjegyzések