Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Tárkonyos tavaszi zöldségleves: hús nélkül is nagyon finom, és eltelít


Ennél jobban nem is kezdődhetne az ebéd! Készíts a tavasz friss zöldségeiből finom, tárkonnyal megbolondított levest!

Ritkán használt fűszernövényünk a tárkony, pedig sokféle ételt feldobhatsz vele, így a vegyes zöldséglevest is. Rakj bele annyit a tavasz kedvenceiből, amennyi csak jólesik. Ha a zöldségeket olajon kicsit megpirítod főzés előtt, még inkább kijön a csodás ízük. A tárkonyt csak a végén add a kész ételhez. Nincs benne se rántás, se  habarás, se tejszín, így a diétázók is megehetik. 

Hozzávalók

  • 10 dkg zöldborsó
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db fehérrépa
  • 0.5 db zeller
  • 1 teáskanál tárkony
  • 1 liter alaplé kockából is lehet
  • bors
  • olaj 


Elkészítés:

Hámozd meg, szeleteld fel, mosd meg a sárgarépát, a fehérrépát és a zellert. A hagymát aprítsd fel, és kevés olajon párold üvegesre. Dobd a zöldségeket a már puha hagymára, kevergetve pirítsd néhány percig, majd öntsd fel alaplével. Sózd, borsozd, és főzd kis lángon addig, amíg megpuhulnak. A vége felé add hozzá a borsót. Kóstold meg, kell-e még fűszerezni. Végül szórd meg tárkonnyal, és forrald össze pár perc alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések