A kekszes alappal és gazdag krémmel készülő, hűsítő mascarponés torta összeállítása egyáltalán nem bonyolult.
Első ránézésre akár nehéznek is tűnhet ennek a mennyei mascarponés tortának az elkészítése, pedig valójában semmi ördöngösség nincs benne. Az alapot zabkeksz és pisztácia alkotja, a tetejére pedig mascarponés hab kerül. A tetejére citromos szirupot csorgathatsz, de anélkül is finom.
Hozzávalók 10 szelethez
Az alaphoz:
10 dkg zabkeksz
8 dkg tisztított, sótlan pisztácia
5.5 dkg vaj
2 evőkanál cukor
A krémhez
20 dkg mascarpone
10 dkg krémsajt
10 dkg porcukor
3.5 dl habtejszín
2 evőkanál citromlé
1 citrom reszelt héja
A tetejére:
citrom vagy lime szeletek
citromos szirup
Elkészítés:
A vajat olvaszd fel. Aprítógépben törd mozsalékosra a zabkekszet és a pisztáciát. Öntsd hozzá az olvasztott vajat és a cukrot, és folytasd az aprítást, amíg egynemű lesz. Egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tortaformában, és told 180 fokos sütőbe tíz percre.
A jó behűtött tejszínt ved habbá. Egy másik tálban keverd el a mascarponét a krémsajttal, a porcukorral, a citrom levével és reszelt héjával, majd forgasd össze a tejszínhabbal. Egyengesd el a kihűlt alap tetején. Díszítsd citrom vagy lime szeletekkel, vagy csorgass rá citromos szirupot. Tedd a hűtőbe legalább egy órára.
0 Megjegyzések