Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Mascarponés, pisztáciás torta


A kekszes alappal és gazdag krémmel készülő, hűsítő mascarponés torta összeállítása egyáltalán nem bonyolult.

 Első ránézésre akár nehéznek is tűnhet ennek a mennyei mascarponés tortának az elkészítése, pedig valójában semmi ördöngösség nincs benne. Az alapot zabkeksz és pisztácia alkotja, a tetejére pedig mascarponés hab kerül. A tetejére citromos szirupot csorgathatsz, de anélkül is finom.

Hozzávalók 10 szelethez

Az alaphoz:
    10 dkg zabkeksz
    8 dkg tisztított, sótlan pisztácia
    5.5 dkg vaj
    2 evőkanál cukor 

A krémhez
    20 dkg mascarpone
    10 dkg krémsajt
    10 dkg porcukor
    3.5 dl habtejszín
    2 evőkanál citromlé
    1 citrom reszelt héja 

A tetejére:
    citrom vagy lime szeletek
    citromos szirup 

Elkészítés:

A vajat olvaszd fel. Aprítógépben törd mozsalékosra a zabkekszet és a pisztáciát. Öntsd hozzá az olvasztott vajat és a cukrot, és folytasd az aprítást, amíg egynemű lesz. Egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tortaformában, és told 180 fokos sütőbe tíz percre.

A jó behűtött tejszínt ved habbá. Egy másik tálban keverd el a mascarponét a krémsajttal, a porcukorral, a citrom levével és reszelt héjával, majd forgasd össze a tejszínhabbal. Egyengesd el a kihűlt alap tetején. Díszítsd citrom vagy lime szeletekkel, vagy csorgass rá citromos szirupot. Tedd a hűtőbe legalább egy órára.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések