A grillen sült házi hamburger a legmenőbb nyári vacsora.
Ha szívesen eszel gyorséttermi hamburgert, próbáld ki a grillrácson sült házi változatot is! A tökéletes húspogácsa marha- és sertéshús keverékéből áll, de ha valami könnyebbre vágysz, készítsd nyugodtan pulykából vagy csirkéből. A bucikat ízlés szerinti zöldségekkel pakold tele, és ne sajnáld belőle a különböző szószokat sem.
Hozzávalók 8 adaghoz
A húspogácsákhoz:
75 dkg darált marhahús
45 dkg darált sertéshús
1 nagy hagyma
só
bors
Az összeállításhoz:
8 hamburgerbuci
8 salátalevél
8 szem csemegeuborka
4 szelet sajt
8 kávéskanál Hellmann’s mustár
8 kávéskanál Hellmann’s ketchup
4 paradicsom
4 lila hagyma
4 evőkanál Hellmann’s hamburgerszósz
Elkészítés:
A kétféle húst egy tálban gyúrd össze az apróra vágott hagymával, és szórd meg sóval és borssal. Más fűszer nem kell hozzá. Tedd a hűtőbe néhány órára, hogy összeérjenek az ízei, majd formázz belőle nyolc darab egyforma húspogácsát. A pogácsák átmérője akkora legyen, mint a zsemle, vagy akár egy kicsit nagyobb, mert sütés közben össze fognak esni. A megformázott húspogácsákat tedd forró grillrácsra, és mindkét oldalukat süsd aranybarnára. Ha sajtburgert készítesz, a sajtszeleteket akkor tedd a húsra, amikor az egyik oldaluk már megsült, így amíg a másik oldaluk pirul, a sajt szépen a húspogácsára olvad.
Közben a zöldségeket a salátalevél kivételével szeleteld fel. A hamburgerbucikat vágd ketté. Ha végeztél a hús sütésével, a bucikat is tedd a grillrácsra a lapos oldalukkal lefelé, és pirítsd kicsit meg őket.
A megpirult zsemlék alsó felét kend meg hamburgerszósszal. Tedd rá a salátalevelet, arra húst, a zöldségeket, és nyomjál rájuk ízlés szerinti mennyiségben ketchupot és mustárt. Fedd be a zsemle tetejével, és frissen tálald.
0 Megjegyzések