Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Házi hamburger grillen


A grillen sült házi hamburger a legmenőbb nyári vacsora. 

Ha szívesen eszel gyorséttermi hamburgert, próbáld ki a grillrácson sült házi változatot is! A tökéletes húspogácsa marha- és sertéshús keverékéből áll, de ha valami könnyebbre vágysz, készítsd nyugodtan pulykából vagy csirkéből. A bucikat ízlés szerinti zöldségekkel pakold tele, és ne sajnáld belőle a különböző szószokat sem.

Hozzávalók 8 adaghoz

A húspogácsákhoz:
    75 dkg darált marhahús
    45 dkg darált sertéshús
    1 nagy hagyma
    só
    bors 

Az összeállításhoz:
    8 hamburgerbuci
    8 salátalevél
    8 szem csemegeuborka
    4 szelet sajt
    8 kávéskanál Hellmann’s mustár
    8 kávéskanál Hellmann’s ketchup
    4 paradicsom
    4 lila hagyma
    4 evőkanál Hellmann’s hamburgerszósz 

Elkészítés:

A kétféle húst egy tálban gyúrd össze az apróra vágott hagymával, és szórd meg sóval és borssal. Más fűszer nem kell hozzá. Tedd a hűtőbe néhány órára, hogy összeérjenek az ízei, majd formázz belőle nyolc darab egyforma húspogácsát. A pogácsák átmérője akkora legyen, mint a zsemle, vagy akár egy kicsit nagyobb, mert sütés közben össze fognak esni. A megformázott húspogácsákat tedd forró grillrácsra, és mindkét oldalukat süsd aranybarnára. Ha sajtburgert készítesz, a sajtszeleteket akkor tedd a húsra, amikor az egyik oldaluk már megsült, így amíg a másik oldaluk pirul, a sajt szépen a húspogácsára olvad.

Közben a zöldségeket a salátalevél kivételével szeleteld fel. A hamburgerbucikat vágd ketté. Ha végeztél a hús sütésével, a bucikat is tedd a grillrácsra a lapos oldalukkal lefelé, és pirítsd kicsit meg őket.

A megpirult zsemlék alsó felét kend meg hamburgerszósszal. Tedd rá a salátalevelet, arra húst, a zöldségeket, és nyomjál rájuk ízlés szerinti mennyiségben ketchupot és mustárt. Fedd be a zsemle tetejével, és frissen tálald. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések