Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



A legfinomabb nyári lekvár háromféle gyümölcsből: barack, málna és ribizli kerül a fazékba


Ebbe a lekvárba barack, málna és ribizli kerül, de másféle gyümölcsökkel is főzheted.

Nyáron sokan főznek be szívesen lekvárt, mivel a házi ízeknek semmilyen bolti készítmény nem érhet a nyomába. A hagyományos szilva- és baracklekvár mellett érdemes néha valami különlegesebbet is megpróbálni. Ebben a málnás, ribizlis baracklekvárban nem fogsz csalódni.

Hozzávalók 4 személyre
  • 50 dkg magozott sárgabarack
  • 50 dkg ribizli
  • 50 dkg málna
  • 50 dkg cukor
  • 1 késhegynyi nátrium-benzoát (üvegenként)
  • zselésítő anyag szükség szerint

Elkészítés:
A gyümölcsöket készítsd elő: a barackot hámozd meg, magozd ki, és darabold fel, a ribizlit szemezd le, és a málnával együtt folyó víz alatt alaposan mosd meg. A hibás részeket mindenhonnan távolítsd el. Tedd őket egy lábosba. Kicsit nyomkodd őket össze, majd öntsd rájuk a cukrot, és kezdd el főzni. Botmixerrel pürésítsd húsz perc múlva, majd így folytasd a főzést további egy órát. Ha tányérra cseppentve nem folyik szét, elkészült. Ha nagyon nem akar besűrűsödni, egy kevés dzsemfixet vagy más zselésítő anyagot adhatsz hozzá.

Az elkészült lekvárt oszd el előzőleg sterilizált üvegekben. Mindegyik üveg tetejére tegyél egy kevés tartósítószert, majd zárd le, és fordítsd fejjel lefelé őket. Tartsd így öt percig, ezután fordítsd vissza, és száraz dunsztban hagyd kihűlni 3-4 nap alatt. Ekkor mehetnek a kamra polcára.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések