Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Zöldséges, babos tészta, ahogy Olaszországban készítik: ez lesz a kedvenc recepted vacsorára


Az olasz zöldséges-babos tészta rengeteg, sűrű mártással készül. 

A pasta e fagioli, vagyis az olasz babos tészta rengeteg, sűrű mártással készül, így egyfajta átmenetet képez a leves, a tészta és a ragu között. Érdemes az alapreceptet többféle zöldéggel is feldobni: ebbe a változatba sárgarépa és zellerszár kerül. Ha konzervbabból főzöd, hamarabb elkészül.

Hozzávalók 4 személyre

40 dkg száraztészta
4 gerezd fokhagyma
2 doboz vörösbabkonzerv
2 sárgarépa
2 zellerszár
2 babérlevél
1 l alaplé
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv
1 hagyma
1 evőkanál citromlé
1 teáskanál oregánó
bors
olívaolaj
késhegynyi chili
reszelt parmezán a tálaláshoz

Elkészítés:

A sárgarépát tisztítsd meg és karikázd fel. A zellert és a hagymát is szeleteld fel. Egy lábosban hevíts olívaolajat. Tedd rá a zöldségeket és a hagymát, szórd meg őket sóval és borssal, és lefedve párold kis lángon 8-10 percig, amíg megpuhulnak. Ekkor nyomd hozzá a fokhagymát, fél perc kevergetés után pedig öntsd fel a paradicsomkonzervvel. Add hozzá az alaplevet és a babérlevelet, szórd meg oregánóval és chilivel, és gyöngyöztetve főzd össze tíz perc alatt. 

Mikor a leves ízei összefőttek, mérj ki belőle három decit úgy, hogy a zöldségekből is kerüljön bele, és tedd egy turmixgépbe. Add hozzá az egyik lecsepegtetett babkonzervet, és együtt pépesítsd. Kanalazd vissza a lábosba. Tedd a szószba a másik doboz babot és a tésztát, és lefedve főzd puhára. A savas közegben a tésztának a megszokottnál több időre, nagyjából 20 percre lesz szüksége ahhoz, hogy megpuhuljon. A végén keverd el egy evőkanál olívaolajjal és a citromlével. Tálald reszelt parmezánnal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések