Dobd fel a hétköznapokat egy ínycsiklandó, laktató és pénztárcabarát zöldséges pulykafasírttal!
A fasírt az egyik legnépszerűbb és legváltozatosabban elkészíthető fogás. Ez a recept egy különleges, zöldségekkel gazdagított pulykafasírtot mutat be, amit egyben sütve készíthetsz el. Az eredmény egy laktató, ízletes és olcsó ebéd, ami garantáltan elnyeri a család tetszését.
Hozzávalók 4 személyre
500 g darált pulykamell
1 db tojás
1 db cukkini
1 db sárgarépa
50 g zsemlemorzsa
1 db közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 tk. őrölt pirospaprika
2 ek. olívaolaj
só
bors
Elkészítés:
A vöröshagymát és a fokhagymát vágd apróra, reszeld le a sárgarépát és a cukkinit, a petrezselymet is aprítsd fel. Fontos, hogy a cukkini levét jól nyomkodd ki, különben túl lágy lesz a massza! Egy nagy tálban keverd össze a darált pulykamellel, add hozzá a tojást, a zsemlemorzsát, a pirospaprikát, a borsot és a sót is.
A masszát alaposan gyúrd össze, amíg egyenletes nem lesz. Egy sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe, vagy olajjal kikent kenyér-, esetleg őzgerinc-sütőformába tedd az összekevert húspépet, és egyenletesen oszlasd el. Locsold meg a tetejét olívaolajjal, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd nagyjából 40-45 percig, amíg aranybarna nem lesz. A fasírtot sütés előtt megkenheted egy kevés mustárral vagy ketchuppal, hogy szaftosabb legyen.
Az utolsó 5 percben érdemes grillfokozatra kapcsolni a sütőt, hogy a teteje enyhén megpiruljon. A kész fasírtot 10 perc pihentetés után szeleteld fel, és egy kis párold zöldbabbal és burgonyapürével tálald. Jó étvágyat!
0 Megjegyzések