A házi mikrós chips biztosan egészségesebb lesz, mint a bolti változat.
A sós ropogtatnivalók különleges verziója ez az édesburgonyachips, ami percek alatt kész van a mikróban. A ropogós szeleteket mindenki kedve szerint fűszerezheti. Fontos, hogy a szeletek kellőképpen vékonyan legyenek.
Hozzávalók
4 db édesburgonya
4 evőkanál olívaolaj
só
bors
fűszerpaprika
Elkészítés:
Hámozd meg óvatosan az édesburgonyát, majd szeleteld vagy gyaluld hajszálvékony szeletekre. Tegyél rá olyan fűszert, amit kedvelsz, sózd meg, forgasd bele az olajba. Egy nagy tányért kenj ki vékonyan olajjal, majd helyezd a vékony szeleteket egymástól elkülönítve a tányérra. Tedd be a mikróba öt percre. Érdemes közben néha felszedni a szeleteket, hogy ne ragadjanak le. Ha már ropogósak a szeletek, fogyasszátok el egy jó film mellé.
0 Megjegyzések