Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Házi chips édesburgonyából: percek alatt ropogós lesz a mikróban


A házi mikrós chips biztosan egészségesebb lesz, mint a bolti változat. 

A sós ropogtatnivalók különleges verziója ez az édesburgonyachips, ami percek alatt kész van a mikróban. A ropogós szeleteket mindenki kedve szerint fűszerezheti. Fontos, hogy a szeletek kellőképpen vékonyan legyenek.

Hozzávalók

4 db édesburgonya
4 evőkanál olívaolaj
bors
fűszerpaprika

Elkészítés:

Hámozd meg óvatosan az édesburgonyát, majd szeleteld vagy gyaluld hajszálvékony szeletekre. Tegyél rá olyan fűszert, amit kedvelsz, sózd meg, forgasd bele az olajba. Egy nagy tányért kenj ki vékonyan olajjal, majd helyezd a vékony szeleteket egymástól elkülönítve a tányérra. Tedd be a mikróba öt percre. Érdemes közben néha felszedni a szeleteket, hogy ne ragadjanak le. Ha már ropogósak a szeletek, fogyasszátok el egy jó film mellé.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések